Grup Yorum üyeleri ve Mustafa Koçak'ın durumu kritik

Grup Yorum üyeleri ve Mustafa Koçak'ın durumu kritik
'Baskı politikalarıyla her türlü muhalif ses susturulmakta, hapishanelere atılmaktadır.'

Açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri ve Mustafa Koçak’ın durumun kritik olduğunu belirten Mamak Platformu, tutukluların taleplerinin karşılanması çağrısında bulundu.
 
Mamak Platformu, açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri, Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevinde 108 gündür açlık grevinde bulunan Mustafa Koçak durumuna dikkat çekmek için Hakların Demokratik Partisi (HDP) Mamak ilçe binasında basın toplantısı yaptı. Basın metnini platform adına Sibel Göktaş okudu.
 
Göktaş, cezaevlerinde baskıların arttığına dikkat çekerek, tutuklu Mustafa Koçak ile Grup Yorum üyelerinin açlık grevlerinin kritik aşamada olduğunu belirtti. Göktaş, "Demokratikleşme süreci adıyla girilen seçimler kayyumla noktalanmıştır. Neredeyse her gün genel tüketim ürünlerine yapılan zamlarla ekonomik krizin faturası işçi emekçi halklara ödetilmektedir. Kuzey ve Doğu Suriye’de başta Kürt halkı olmak üzere tüm toplumsal yapıya ve demokratik sisteme karşı savaş başlatan AKP-MHP iktidarı hem ülke içinde hem de tüm dünyada haksız pozisyona düşmüştür" şeklinde konuştu.
 
‘SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BEDENLERİNİ AÇLIĞA YATIRDILAR’
 
En demokratik hak talepleri için yapılan basın açıklamalarına bile tahammül edilmediğinin altını çizen Göktaş, "Baskı politikalarıyla her türlü muhalif ses susturulmakta, hapishanelere atılmaktadır. Tüm hapishanelerde başta devrimci tutsaklara olmak üzere tüm siyasi tutsak ve adli tutuklular üzerinde azgın bir devlet terörü faşist baskı dayatma ve uygulamalarla yaşam hakkı ihlalleri olmak üzere her türlü insanlık dışı ve onur kırıcı muamelelere maruz kalmaya devam etmektedir. Ölümler, sevk ve sürgünler, işkence ve kötü muamele, tecrit ve izolasyon, görüşme ve haberleşme haklarının engellenmesi, disiplin soruşturmaları gibi çok sayıda hak ihlalleri yaşanmaya devam etmektedir. İnsanlar seslerini duyurmak için bedenlerini ölüme yatırmaktadır. Adalet yerini bulana kadar ki talepleri talebimizdir diyor, vicdan sahibi herkesi bu taleplere ses vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.  
 
‘HAK İHLALLERİ SİYASİ BİR PERSPEKTİFLE YAŞATILIYOR’
 
Ardından İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen, cezaevlerindeki hak ihlallerine ilişkin bilgi verdi. Çevirmen, hak ihlallerinin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, "Tamamen siyasi bir perspektifte bakılarak mahpuslar cezaevlerinde tutulmakta, birçok hak ihlali tarafımıza iletilmektedir. Mevcut olan bir baskı var zaten, DGM’de yargılanan mahpusların yeniden yargılanma hakları ellerinden alınıyor oysa bu onların en temel hakkı. Bütün toplumun yüzünü cezaevlerine dönmesini istiyoruz, tüm kurumların bu konuda çabalarını sarf etmeleri gerek. İlgili olan devlet kurumlarının bu sorunların çözmeleri için çağrıda bulunuyoruz" dedi.
 
Basın toplantısı 108 gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan Mustafa Koçak’ın gönderdiği mektubun HDP Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya tarafından okunması ardından son buldu. 

Öne Çıkanlar