Güney Afrikalı yetkililer: Omicron ile salgının yeni dalgasında zirve noktasına ulaşıldı

Güney Afrikalı yetkililer: Omicron ile salgının yeni dalgasında zirve noktasına ulaşıldı
Güney Afrikalı yetkililer, ülkenin Covid-19 salgınında dördüncü dalgayı atlatmış olabileceğini söyledi.

Fotoğraf: AA


Güney Afrika hükümet tarafından yapılan açıklamada, Omicron varyantının yüksek bulaşıcılığına rağmen, hastaneye yatış oranlarının önceki dalgalara göre daha düşük olduğu belirtildi. Yetkililer açıklamada "Tüm göstergeler ülkenin dördüncü dalganın zirvesini geçmiş olabileceğini gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

Güney Afrika tarafından ilk olarak geçen ay bildirilen Omicron varyantı, dünyanın pek çok yerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Vaka sayılarındaki artış, sıkılaştırılan önlemleri de beraberinde getiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) daha önce Delta ve Omicron varyantının bir arada "tsunami" etkisi yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu.

OMİCRON VARYANTI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

BBC Türkçe'nin haberine göre Güney Afrika'da ise kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, neredeyse tüm şehirlerde vaka sayılarının ve hastaneye yatış oranlarının düştüğü belirtildi.

25 Aralık  itibarıyla ülkede bildirilen haftalık vaka sayısı 89 bin 781 oldu. Bir önceki hafta bu sayı 127 bin 753 olarak açıklanmıştı.

Mart 2020'den ulusal afet ilan eden ülkede değişen kurallarla sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Son olarak gece yarısından itibaren saat 04.00'e kadar uygulanan bu yasak, son kabine toplantısında kaldırıldı.

Güney Afrika'da halktan aşı olmaları ve maske de dahil olmak üzere salgın protokollerinin uygulanması talep ediliyor.

Pandemi boyunca ülkede yaklaşık 3,5 milyon Covid-19 vakası ve 90 binden fazla ölüm kaydedildi.

Öte yandan dünyanın pek çok ülkesi ise Omicron varyantı ile mücadelesini sürdürüyor:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar