73. gün: Leyla Güven'in açlık grevi kritik aşamayı geçti

73. gün: Leyla Güven'in açlık grevi kritik aşamayı geçti
Yüksek ateş ve mide krampları başlayan Leyla Güven'in açlık grevi kritik aşamayı geçti.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 73’üncü gününe girerken, aynı amaçla cezaevlerinde tutukluların yürüttüğü açlık grevleri de devam ediyor. 

MİDE KRAMPLARI BAŞLADI

73. gündür açlık grevi eyleminde olan ve kritik aşamayı geçen Leyla Güven’in avukatları, Güven’in ateşi olduğunu ve mide krampları geçirdiğini belirtti.

AİLELERİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Abdullah Öcalan ve İmralı'da bulunan diğer 3 tutuklunun ailelerinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün yaptığı görüşme başvurusu reddedildi. İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ablası Fatma Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç'in İmralı’ya gitmek için avukatları aracılığıyla dün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru reddedildi.

İmralı’da kalan diğer tutuklular Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar ve Veysel Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan'ın da dün avukatları aracılığıyla savcılığa yaptığı başvuru reddedildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Savcılık, başvuruları "5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda" yer alan "Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları" gerekçe göstererek reddetti.

İLGİLİ HABER: ÖCALAN'A YILLAR SONRA İLK ZİYARET

Mehmet Öcalan, Öcalan'la 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana ilk kez 12 Ocak'ta bir görüşme gerçekleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar