Haftanın tiyatro oyunları

Haftanın tiyatro oyunları
Online olarak izleyicilerle buluşacak tiyatro oyunlarını Artı Gerçek okurları için derledik.

ARTI GERÇEK-Tiyatro severler için önümüzdeki haftanın tiyatro oyunlarını derledik. Online olarak izleyicilerle buluşacak etkinlikler şu şekilde: 

22 OCAK CUMA 'FAHRENHEİT 451'

Tatbikat Sahnesi’nin yeni yapımı, distopik edebiyatın başyapıtlarından Fahrenheit 451, Erdal Beşikçioğlu rejisiyle online gösterimde seyircisiyle buluşuyor. Online gösterim saat 20:30 itibariyle başlayacak ve www.seyretix.com adresinden yayınlanacak. Etkinliğin bilet fiyatı ise 35.00 TL olarak belirlenmiş durumda.

'FAHRENHEİT 451' HAKKINDA

Arzulanan ve hayal edilen ütopik toplum modelinin anti-tezi niteliğindeki "distopya" kavramı; gelecekte ya da kurgusal bir evrende geçen, özgürlüğün reddedildiği, bunaltıcı ve baskıcı bir ideolojinin düzen adına yol açtığı korkuyu, acıyı, güvensizliği ve mutsuzluğu anlatır.

İnsan psikolojisinden başlayarak toplum düzenine yayılan bu denetlenemez kâbusta, kurtuluş mümkün olsa bile onu gerçekleştirmek her zaman mümkün müdür?‘Fahrenheit 451’; Bradbury’nin distopyası değil, açık seçik bizim dünyamızdır, kendi tarihimiz. Zaman ise belirsiz değil, daima bu zamandır. Şimdi sor kendine, kitap kağıtlarını tutuşturmayı sağlayan bir sıcaklık derecesi, düşünceyi ortadan kaldırmaya yeter mi? 

22 OCAK CUMA 'MOR'

Sığınma evinde yaşayan 5 kadının yaşanmış hikayesini anlatan Mor tiyatro oyunu izleyicisiyle buluşuyor. Gösterim, 22 Ocak saat 20:30 itibariyle başlayacak ve www.seyretix.com adresinden yayınlanacak. Biletix üzerinden satın alınacak etkinliğin fiyatları ise 35.00 TL. 

'MOR' HAKKINDA

Oyun, sığınma evinde yaşayan 5 kadının yaşanmış hikayesini anlatıyor. "Mor" isimli oyunumuzdaki karakterler (yaşadıkları şiddet hikayelerinin yanı sıra); günlük yaşamlarını, çekişmelerini, sosyal hayatlarını, alışkanlıklarını, dedikodularını, sırlarını birbirleriyle ve seyirciyle paylaşıyor. Bunu yaparken karakterler kimi zaman duygusal anlar yaşıyor, ağlıyor, kimi zaman komik durumlara düşüp kahkahalar atıyor ve attırıyor.  

Oynayanlar : 
Ayşegül Yalçıner 
Canan Tuğaner 
Eda Özdemir
Hafize Balkan
Eser Rüzgar

Müzik : Bülent Bayrak
Kostüm : Merih Sualp
Dramaturg : Ragıp Ertuğrul
Yazan – Yöneten : Ali Yalçıner

23 OCAK CUMARTESİ 'MARX İSTANBUL'DA'

Marx İstanbul’da, Online Platform'da izleyicilerle buluşacak. 23 Ocak Cumartesi 20.00'de başlayacak etkinlikte, izleyicilerin, zoom linki ve şifresinin kendilerine iletilebilmesi için bilet satın alırken güncel e-mail adresini girmeleri gerekiyor. Etkinliğin bilet fiyatları ise 68.00 TL ve izleyiciler Biletix üzerinden satın alabilecek.


'MARX İSTANBUL'DA' HAKKINDA

Özgün Metin: Marx in Soho / Howard Zinn
Uyarlayan ve Yöneten: Semih Çelenk
Oynayan: Hamit Demir

Karl Marx. Dünyanın tarihine yön vermiş en önemli tarihsel kimliklerinden ve fikirleri üzerinden en çok tartışılan karakterlerinden biri. Marx, ölümünden sonra kendisi hakkında yapılan spekülasyonları ve yanlış anlamaları düzeltmek için kısa bir süreliğine de olsa bu dünyaya geri dönmek üzere dilekçe verir.
Öte dünya bürokrasisi tarafından yanlış anlaşılan dilekçesi nedeniyle ölmeden önce yaşadığı yer olan Londra Soho yerine İstanbul Beyoğlu’nda aynı adlı bir eğlence mekanına gönderilir.
Kısıtlı bir zaman içinde derdini anlatmak isteyen Marx’ın önüne trafikten, zabıtalara kadar birçok engel çıkar. Ama o yine de kendini doğru anlatmaya ve geldiği zamanı doğru yorumlamaya hatta değişimin işaret fişeğini yakmaya kararlıdır.
Marx kendisine tanınan zaman içinde İstiklal Caddesi’nde görevini yerine getirmeye çalışır. Oyunun finalinde, bütün zamanlar için geçerli bir formül gösterir: Çıbanlarınız varmış gibi davranın. Rahatsız oluyorsanız, oturmayın, ayağa kalkın…

23 OCAK CUMARTESİ 'KARANLIKTA KOMEDİ'

Karanlıkta Komedi, online olarak sevenleriyle buluşuyor. Gösterim, 23 Ocak 2021 Cuma 20:30 itibariyle başlayacak ve www.seyretix.com adresinden yayınlanacak. Bilet fiyatları ise 37.50 TL. Bilet alan izleyicilere, online etkinlik 23 Ocak 2021 20:30 - 24 Ocak 2021 23:59 tarihleri arasında izleme hakkı sağlıyor.

'KARANLIKTA KOMEDİ' HAKKINDA 

Bohem bir heykeltraş olan Brindsley hayatını değiştirecek bir fırsat yakalar. Ülkenin en zengin kolleksiyoncusu George Bumberger, eserlerini görmek için akşam evine gelecektir. Nişanlısı Carol ise bu durumu kendi açısından fırsata çevirerek, babası Albay Melkett’ i aynı akşam Brindsley’in evine davet eder. Ancak Carol, Brindsley’in eski eşyalarla dolu evinde bu iki önemli konuğu ağırlamak istemez ve Brindsley’in eşyalarıyla komşusu Harold’un eşyalarını gizlice değiştirirler. Ana sigortanın bir anda atmasıyla kesilen elektrikler, üst üste gelen davetsiz misafirler, ansızın çıkagelen eski sevgili Clea ve gizlice alınmış eşyaların vakitsiz gelen Harold’dan saklanarak zifiri karanlıkta geri götürülme telaşı… Üst üste gelen bu içinden çıkılmaz durumlarla Brindsley başa çıkabilecek mi? Başından sonuna kadar yaşanan sakarlıklar, yanlış anlaşılmalar ve korkuların doruğa çıktığı karanlığın komedisi Karanlıkta Komedi oyununda, aydınlıkta saklanan kişilikler karanlıkta açığa çıkıyor.

Yazan: Peter Shaffer
Yöneten: Ebru Kara
Işık Tasarım: Yakup Çartık
Dekor Tasarım: Cihan Aşar 
Hareket Düzeni: Yeşim Alıç
Kostüm: Vintage Room 

Oyuncular:
Burcu Kara 
Gökçe Özyol
Özge Ünlütezcan
Attila Olgaç
Akasya Asıltürkmen
Bülent Alkış
Barış Kıralioğlu

Öne Çıkanlar