Haiti Devlet Başkanı suikastının 'baş aktörü' olduğu iddia edilen doktor gözaltına alındı

Haiti Devlet Başkanı suikastının 'baş aktörü' olduğu iddia edilen doktor gözaltına alındı
Ulusal Polis Müdürü Charles, 'Saldırganlar kaçmaya çalışırken, ablukaya alındıklarında ilk aradıkları isim Emmanuel Sanon'du' açıklaması yaptı.

Foto: AA


Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye yönelik suikastın baş aktörlerinden biri olduğu ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı.

Haitili yetkililer, suikasta ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Christian Emmanuel Sanon adında bir doktorun gözaltına alındığını ve bu kişinin Moise cinayetinin baş planlayıcılarından olduğunu bildirdi.

Ulusal Polis Müdürü Leon Charles, olaya ilişkin basına yaptığı açıklamada, "Saldırganlar, kaçmaya çalışırken ablukaya alındıklarında, ilk aradıkları isim Emmanuel Sanon'du" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı. Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

Emniyet yetkilileri, Moise suikastının, 26 Kolombiyalı ve iki Haiti asıllı ABD vatandaşının içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığını açıklamış, operasyonlar kapsamında polisle çatışmaya giren 10 kişi öldürülmüştü.

Haiti polisi, operasyonlarda şimdiye kadar karıştığından şüphelenilen 17'si Kolombiyalı, 2'si Haiti asıllı ABD'li 19 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Haiti polisi, 6 kişinin de arandığını kaydederek, halktan saldırganların bulunması için polisle iş birliği yapmasını istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar