Düzce'nin hava kalitesi bozuldu: Kentteki hava kirliliğinin nedeni araştırılıyor

Düzce'nin hava kalitesi bozuldu: Kentteki hava kirliliğinin nedeni araştırılıyor
Son dönemde hava kalitesi bozulan Düzce’de bu duruma etkisi bulunan olumsuz emisyon salımlarının tespiti için gece denetim yapıldı.

Düzce’de hava kirliliğinin önüne geçmek için tedbirler alınmaya başlandı. Hava kalitesine etkisi bulunan olumsuz emisyon salımlarının tespiti için gece denetimi yapıldı.

Kentte son zamanlarda hava kalitesine etki eden parametrelerden biri olan partikül madde parametreleri yüksek konsantransyonlarda ölçüldü.

Hava kalitesine olumsuz etkide bulunan kaynakların tespiti adına ilde bulunan 3 adet hava kalitesi ölçüm istasyonuna ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen bir adet Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu ilin muhtelif yerlerinde ölçüm yapmak üzere çalışmaya başladı.

GECE DENETİM YAPILDI

Düzce Valisi Cevdet Atay'ın talimatı üzerine gece saatlerinde olası olumsuz emisyon salımlarının tespitine yönelik il genelinde gece denetimi gerçekleştirildi. Denetim yapılan noktalar arasında, ağaç sanayi işletmelerinin bulunduğu alanlar ile Beyciler, Feyzi Çakmak, Cumhuriyet ve Aziziye mahallelerinin yanı sıra Beyköy 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer aldı.

Öne Çıkanlar