Hazine Bakanlığı’ndaki görev değişimi sonrası dövizde son durum

Hazine Bakanlığı’ndaki görev değişimi sonrası dövizde son durum
Erdoğan'ın çizgisine ve eski Hazine Bakanı Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Nureddin Nebati'nin Hazine Bakanlığına atanması sonrası dövizde yeniden tansiyon yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Karar öncesi 13.30 liranın altında seyreden dolar yeni güne 13.39 liradan başladı. İlerleyen saatlerde 13.50 liranın üzerine çıkan dolar, saat 09.11 itibariyle 13.47 seviyesinde seyrediyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı. Dolar ekonomi yönetimindeki bu değişime yükselişle cevap verdi.

Söz konusu karar yayımlanmadan önce dolar 13.25-13.30 lira aralığında seyrederken, yeni bakan haberinin gündeme düşmesi sonrası dövizde tansiyon yeniden yükseldi.

Nureddin Nebati, özellikle faiz konusunda piyasalar tarafından Elvan'a göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çizgisine daha yakın birisi olarak görünüyor. Nebati, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a olan yakınlığıyla da biliniyor.

Söz konusu ismin Hazine Bakanlığına atanması kararı, kurda yeniden yükselişe neden oldu.

Yönünü yukarı çeviren dolar yeni güne 13.39 liradan başladı, ilerleyen saatlerde ise 13.52'yi gördü. Dolar, saat 09.11 itibariyle 13.47 seviyesinde seyrederken, euro da 15,27 seviyesinde işlem görüyor.

MERKEZ BANKASI DÖVİZE DOĞRUDAN MÜDAHALE ETMİŞTİ

Dün dolar 13.87 liraya yükseldiğine Merkez Bankası 7 yılın ardından ilk kez doğrudan satış yoluyla döviz piyasasına müdahale etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar