HDP, A Haber'i RTÜK'e şikayet etti: Anayasa açısından açıkça suç işlemiştir

HDP, A Haber'i RTÜK'e şikayet etti: Anayasa açısından açıkça suç işlemiştir
HDP, Memleket Meselesi programında gizli tanık ifadelerine dayanarak, HDP’yi hedef gösteren A Haber’i RTÜK’e şikayet etti.

Halkların Demokrat Partisi (HDP) A Haber’de yayınlanan "Memleket Meselesi" isimli program nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayette bulundu. HDP’nin şikayet dilekçesinde, "A Haber logosuyla yayın yapan kuruluşun 8 Mart 2021’de yayınlanan Memleket Meselesi isimli programında partimiz hakkında gizli tanık ifadesine dayanarak asılsız isnatlarda bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.

A Haber’in söz konusu yayınında "HDP il binasında PKK sığınağı" başlığı ile sunulan programın konukları Mehmet Metiner ve Onur Erim ile sunucusu Haktan Uysal bilgisiz ve belgesiz iddialar ortaya atarak; suçlama ve hakaret içerikli, hedef gösterici sözler sarf etti.

'HDP'YE SÖZ HAKKI VERİLMEDİ'

HDP’nin logosu ekrana yansıtılarak sunulan programda, program konuğu Mehmet Metiner, "Yani bu bilinen bir şey. Bunu konuşmak ayıp. Zaman kaybı. Gençler dağa çıkmışsa, çıkartılmışsa bakınız, bir, belediyelerin oluşturduğu Kültür Merkezleri, iki, HDP’nin il ve ilçe binaları. Yani sadece Esenyurt’daki HDP binası değil Türkiye’nin her yerindeki ilçe binaları bu şekildedir. İstanbul İl Binasında bu tür yerlerin olduğunu herkes bilir zaten. Gizli Tanığa gerek yok ki, bu bilinen bir şey" ifadelerini kullandı. 

Sunucunun bu konuşmaya "Teşekkür ederiz" şeklindeki ifadesinden sonra diğer konuşmacı Onur Erim, "Mehmet Beye katılıyorum. Sonuçta HDP PKK’nın şehirde, Mecliste, Türkiye’de olan maalesef resmileşmiş kolu" dedi.

Programda HDP yöneticilerine konuk olarak veya canlı bağlantı ile söz hakkı verilmemesi dikkat çekti.

HDP, programla ilgili RTÜK'e sunduğu dilekçede, "Bir yayın kuruluşunun, kendisini yargının yerine koyarak, parlamentonun üçüncü büyük partisi olan HDP hakkında suçlayıcı, karalayıcı, hedef gösterici içerikte yayın yapması, yayıncılık faaliyeti ve gazetecilik meslek etiğiyle bağdaşır bir durum değildir. İktidar partisinin emrindeki emniyet birimlerinin siyasi karalama kampanyası olarak servis yaptığı, gerçeklikten yoksun iddia ve suçlamaları ekranlarına taşıyan yayın kuruluşu, hem RTÜK mevzuatı hem de yasa ve Anayasa açısından açıkça suç işlemiştir" dedi.

Öne Çıkanlar