HDP, İstanbul'da 'çözüm biziz' mitingi düzenliyor

HDP, İstanbul'da 'çözüm biziz' mitingi düzenliyor
HDP, 7 Ağustos’ta Kartal'da düzenleyeceği mitinginin detaylarını açıkladı: Mitingle ‘çözüm biziz’ diyeceğiz, iktidarın savaş siyasetine ve inkar siyasetine ‘dur’ diyeceğiz.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Ağustos’ta "Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır" şiarıyla İstanbul Kartal'da gerçekleştireceği mitingin detaylarını Beyoğlu’ndaki İl Örgütü binasında açıkladı. Bileşen parti temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, mitingin Kartal'daki miting alanında yapılacağı aktarıldı. 
  
TEMEL KONU KRİZLER  
 
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, mitingle ekonomik kriz başta olamk üzere tüm sorunları deşifre edeceklerini belirtti. Ülkenin "krizler girdabında" olduğunu söyleyen Birol, toplumun iktidar politikalarından kaynaklı huzur içinde olmadığını ve geleceğe güvenle bakamadığını kaydetti. Birol, "Ülkeyi bu girdaba sokan AKP ve MHP iktidarı, askeri güçle, askeri yayılmacı güçle ve hatta işgale varan tutumlarıyla bu krizleri aşmaya çalışıyor. Çok uzun zamandır sürdürdüğü bu siyaset insanların yaşamında büyük yoksulluğa, doğanın talanına, ölüme ve en önemlisi de katliamlara yol açan bir duruma yol açıyor. Bizler AKP ve MHP iktidarının bu politikalarını asla kabul etmediğimizi her fırsatta dile getirmeye devam ettik. İstanbul’da gerçekleştireceğimiz mitingdeki şiarımız, iktidarın ceberut baskıcı ve faşizan politikalarına karşı bir sesi ifade ediyor" diye kaydetti. 
 
‘ANAHTAR BİZİZ’
 
Birol, bütün kitle örgütleri, emekçileri ve gençleri mitinge davet ederek, "Bu mitingle çözümün anahtarının bizde olduğunu göstereceğiz. Bizim savunacağımız tek bir şey var o da barış. Bu dönemde en zor söylenen sözdür barış. Bugün en gerekli sözdür barış. Rojava operasyonu, Güney operasyonu, Zaxo katliamı gibi olaylara artık kimsenin tahammülü yok. Bizim tek bir gerçekliğimiz var o da barıştır, özgür yaşamaktır. Bugün yapacağımız mitingle ‘çözüm biziz’ diyeceğiz. İktidarın savaş siyasetine ve inkar siyasetine ‘dur’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
MİTİNGE DAVET 
 
HDP İl Eşbaşkanı Ferhat Encu ise, Kürtçe yaptığı konuşmada, AKP-MHP'nin tüm bölgede her şeye zarar verdiğini belirtti. Encu, "Doğaya karşı bir talan uyguluyor. Kürt halkına, onun diline, temsiliyetine karşı kayyım atadı. HDP'yi nefesiz bırakmak istiyorlar.  İki yıldır Kobanê Kumpas Davası gibi davalarla partimiz siyaset dışı bırakılmak isteniyor. Kürt halkı olarak, işçiler, emekçiler ve baskı altında olan bütün halklar bu bilince karşı sesimizi yükseltmemiz  gerekiyor. AKP-MHP iktidarının yürüttüğü savaş siyaseti halkların kaderi değildir. Bu anlayışa karşı sesimizi yükseltelim, AKP-MHP faşizmine karşı meydanda olalım. Hep birlikte barış ve özgürlüğü bu topraklara getirelim" şeklinde konuştu. 
 
MİTİNG SAAT: 17.00
 
HDP'nin kriminalize edilmesine karşı herkesi mitinge davet eden Encu, "HDP, bu ülkede önemli bir role sahip. HDP'nin olmadığı siyaset kirlidir ve anlamsızdır. Gelin hep birlikte anlamlı bir siyaset yürütelim" dedi. Encu, 7 Ağustos'ta Kartal Miting Meydanı'nda yapılacak mitingin saat 17.00'de başlayacağını aktardı. (MA)

Öne Çıkanlar