HDP'li Paylan'dan Bakan Koca'ya 4 soru: Farkında mısınız?

HDP'li Paylan'dan Bakan Koca'ya 4 soru: Farkında mısınız?
Diyarbakır’da, alarm noktasına gelindiğini belirten HDP Milletvekili Paylan, Fahrettin Koca’ya kentteki durumun farkında olup olmadığını sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Diyarbakır’da Covid-19 vakalarında yaşanan patlamaya ve devlet hastanelerinde yer bulamayan, özel hastanelerde yüksek faturalarla yüz yüze gelen hastaların durumuna dikkat çekti.

'KÜRT İLLERİNDE ORAN YÜZDE 15'E ULAŞTI'

"Diyarbakır’da her gün yüzlerce Coronavirus vakası görülmekte, Coronaviruss hastalarına, hastanelerde ve yoğun bakım ünitelerinde yer bulunamamaktadır" diyen Paylan, Türkiye’de aktif hasta sayısının yüzde 10’u yoğun bakımda tedavi görürken, bu oranın Diyarbakır’da ve diğer Kürt illerinde yüzde 15’e ulaştığını belirtti.

4 SORU

Diyarbakır’da, alarm noktasına gelindiğini ve gerekli önlemler bir an evvel alınmazsa, vaka ve ölüm oranlarının daha vahim noktalara ulaşmasından endişe edildiğini belirten Paylan, Koca’ya şu dört soruyu yöneltti.

  1. Diyarbakır’da yoğun bakım servislerinde yer bulunamadığının farkında mısınız?
  2. Diyarbakır’da her gün yüzlerce yeni vaka çıkarken, Türkiye genelinde nasıl 1000 vaka açıklıyorsunuz?
  3. Düşük açıkladığınız vaka sayılarının, halkı rehavete sürüklediğinin farkında mısınız?
  4. Diyarbakır’da devlet hastanelerinin yetersiz kalması nedeniyle, özel hastanelere yatmak zorunda kalan Coronavirus hastalarından yüksek ücretler talep edildiğini biliyor musunuz?

Öne Çıkanlar