'Her ikisinin tarzı farklı; İmamoğlu proaktif, Yavaş ise sakin güç'

'Her ikisinin tarzı farklı; İmamoğlu proaktif, Yavaş ise sakin güç'
'Son dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı kıyaslayan değerlendirmeler yapılıyor.'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı kıyaslamayı doğru bulmadığını belirterek 2023'te siyasette ağırlıklarını hissettireceklerini söyledi. Yavaş, "Her ikisinin tarzı da farklı. Ekrem İmamoğlu, proaktif bir insan. Mansur Yavaş ise sakin güç." dedi.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te "Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

Son dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı kıyaslayan değerlendirmeler yapılıyor. Her ikisinin tarzı da farklı. Ekrem İmamoğlu, proaktif bir insan. Mansur Yavaş ise sakin güç.

Ekrem İmamoğlu daha çok dışadönük bir insan. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan öte uluslararası bir isim olma yolunda ilerliyor. Zaman zaman polemiğe girmekten kaçınmıyor. İsmi kâh CHP Genel Başkanlığı için, kâh Cumhurbaşkanı adaylığı için geçiyor.

Mansur Yavaş ise iş odaklı bir insan. Polemiğe girmiyor, gösterişten uzak duruyor. Belediye başkanlığını kazandığında dahi miting gibi kalabalıkların toplanmasına izin vermemişti. En çok sıkıldığı şeyin koruma ordusuyla dolaşmak olduğunu söylüyor. O nedenle koruma sayısını azaltmış. Kısa bir süre oldu ama Ankaralılar Mansur Yavaş’ı sevdi.

Aslında ben bu kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Hatta biraz tehlikeli buluyorum. Ama belli ki iki isim 2023’e giderken Türk siyasetinde ağırlıklarını hissettirecekler.

Öne Çıkanlar