Hilal Kaplan ve eşinden gazeteciler ve milletvekilleri de dahil 33 kişi hakkında suç duyurusu

Hilal Kaplan ve eşinden gazeteciler ve milletvekilleri de dahil 33 kişi hakkında suç duyurusu
Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt, aralarından milletvekili ve gazetecilerin de bulunduğu 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatları ise Selam Öğüt ve Hadi Dündar.

'Pelikancılar' olarak bilinen grubun içinde yer alan Hilal Kaplan Öğüt ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında milletvekili ve gazetecilerinde yer aldığı 33 kişi hakkında, ‘terör, hakaret, iftira gibi’ iddialarla suç duyurusunda bulundu. İkilinin avukatlığını ise Selman Öğüt ile Hadi Dündar yapacak.

Şikayette suç gerekçesi olarak "Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, hakaret, iftira, suç uydurma ve savcılık makamının ortaya çıkardığı suçlar" ifadeleri yer aldı.

Şikayet edilen isimler şöyle:

Murat Ağrıel, Mesut Aykın, Baransel Ağca, Ali Tarakçı, Taha Ün, Selim Temurçi, Cemile Bayraktar, Cengiz Güldalı, Yasemin Yıldırım, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Mehmet Yakup Yılmaz, Efe Kerem Sözeri, Kemal Özkiraz, Ahmet Şık, İsmail Saymaz, Cengizhan Çekil, Celal Eren Çelik, Kenan Alpay, İbrahim Yörük, Ümit Karaca, Bülent Korucu, Fidel Okan, Ali Aktaş, Fırat Erez, Nurbaki Enes, Fatih Şahintürk, Aydın Ünal, Tarık Toros, Said Sefa, Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan.

Öne Çıkanlar