Hong Kong'da eylemciler kendilerini ok ve yayla savunuyor

Hong Kong'da eylemciler kendilerini ok ve yayla savunuyor
Gösterilerin giderek şiddetlendiği Hong Kong'da, polis, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiye müdahale edince eylemciler, molotof ve ok-yayla kendini savundu.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde aylardır devam eden protestoların merkezi bu kez, öğrencilerin işgal ettiği Polytechnic Üniversitesi oldu.

Sabah saatlerinde protestocu öğrencilerin işgal ettiği Polytechnic Üniversitesi önünde kurulan barikatları temizlemeye çalışanlara müdahale etmesi üzerine, polis üniversite etrafını ablukaya alarak öğrencilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ve plastik mermilerle müdahale etti.

 

 

ÖĞRENCİLER OK VE YAY KULLANDI

Polisin saldırısına karşı protestocular yay ve mancınık kullanarak, ok ve molotofkokteyli atarak kendini savunurken, çatışmalar üniversite yakınındaki Cross-Harbour Tüneli'ne yayıldı. Tünel girişindeki üst geçitten alevler yükselirken, tünele yaklaşan polis araçları yola dizili tuğlalar nedeniyle ilerleyemedi. Protestocular, üst geçitteki otoyol geçiş gişelerinde bir polis aracını ateşe verdi.

 

 

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ TÜM TARAFLARA 'GERİ ÇEKİLİN' ÇAĞRISI YAPTI

Polytechnic Üniversitesi yönetiminden yapılan açıklamada da yerleşkenin ciddi şekilde tahrip edildiği, herkesin ivedilikle kampüsü terk etmesi çağrısı yapıldı. Radikal eylemlerin kampüste büyük bir güvenlik tehdidi oluşturmasının yanında derslere uzun süre ara verilmesine yol açabileceğine işaret edilerek, şiddet ve diğer radikal yöntemlerin sorunları çözmeyeceği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar