HSM: Kampa dönük saldırı esirleri kurtarmak değil, imha etmek için yapıldı

HSM: Kampa dönük saldırı esirleri kurtarmak değil, imha etmek için yapıldı
Garê’de alıkonulan asker ve polislerin bulunduğu kampa yapılan TSK operasyonu sırasında 13 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin taraflardan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Garê bölgesine yönelik 10 Şubat’ta havadan ve karadan başlatılan askeri harekatın sona erdiğini açıkladı. Akar, "Kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır" dedi.

ANF'nin haberine göre, konuya ilişkin Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı'ndan da yazılı açıklama geldi.

Açıklamada "İşgal saldırısının yapıldığı alan içinde bulunan ve Türk güvenlik kuvvetlerine mensup savaş esirlerinin tutulduğu kampa da hunharca bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu kamp 10 Şubat günü saat 05:00’da önce havadan ağır bombardımana tabi tutulmuş, ardından karadan saldırı geliştirilerek her türlü savaş tekniği ile vurulmuştur." denilirken şunlar belirtildi:

"Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır.

'KURTARMAYA DEĞİL İMHA ETMEYE DÖNÜK BİR SALDIRI'

Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onların kurtarılmasına dönük olmayıp tamamen imha edilmeleri amaçlanarak yapılmıştır.

'SORUMLU HULİSİ AKAR'DIR'

Bu insanların katledilmiş olmasının asıl ve tek sorumlusunun böyle bir saldırıya karar veren ve hiçbir insani duyguya sahip olmayan Hulusi Akar olduğu açıktır.

Yapılan bu insanlık dışı saldırının, çirkefliğin ve derin başarısızlığın üstünü örtmek için şimdi büyük bir telaşla çarpıtmalara ve yalanlara başvurmaktadırlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üzerini asla örtemeyecekler. Hareket olarak şimdiye kadar elimizde esir bulunan hiç kimseye zarar vermediğimiz kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir. Medya Savunma Alanları’na dönük yıllardır gerçekleşen bu kadar ağır bombardıman ve işgalci Türk ordusunun sürekli saldırılarına rağmen elimizdeki esirleri büyük bir titizlikle bugüne kadar korumuş olmamız bunun en büyük kanıtıdır.

'AİLELERİ ÇAĞRI YAPMASINA RAĞMEN SALDIRIDAN VAZGEÇİLMEDİ' 

İşgal saldırısı başladığında kamuoyuna açıklama yaparak elimizdeki esirlerin içinde tutulduğu kamp da dahil olmak üzere Garê alanının yoğun bombardıman ve ağır saldırılara maruz kaldığını belirtmiştik. Esir aileleri Türk devletine çağrı yapıp bu tehlikeli saldırı girişiminden vazgeçmesini belirtmiş olmasına rağmen saldırılar ısrarla devam ettirilmiştir. Ancak insanlıktan nasibini almamış, vicdansız ve kendi insanlarını bile gözünü kırpmadan harcayan ve katletmekten çekinmeyen faşist Türk devletinin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. İnsanlık dışı faşist zihniyet sahipleri tarih önünde Türkiye halklarına mutlaka hesap vereceklerdir.

10 Şubat’tan 14 Şubat’a kadar Garê’ye dönük geliştirilen işgal saldırısının ve yaşanan büyük direnişin önemli sonuçlarının olduğu açıktır. Yaşanan savaşın detayları ve her iki taraf açısından nihai bilançosu hakkındaki gerçekler yakın bir zamanda netleştirilerek tarafımızdan kamuoyu ile paylaşılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar