İBB, Barış Akademisyeni Veysi Altıntaş’ı işten çıkardı

İBB, Barış Akademisyeni Veysi Altıntaş’ı işten çıkardı
KHK ile ihraç edilen şehir plancısı Veysi Altıntaş’ın iş akdi İBB tarafından feshedildi. Altıntaş uygulamanın hukuksuz olduğunu söylerken çok sayıda akademisyen Altıntaş’a destek oldu.

Barış Bildirisi imzacısı olduğundan dolayı 679 sayılı KHK ile 6 Ocak 2017 tarihinde üniversiteden ihraç edilen Veysi Altıntaş İBB tarafından işten çıkarıldı.

 

"İBB haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akdimi feshetti. İşten çıkarılma gerekçesinde barış bildirisini imzalamaktan dolayı KHK ile ihraç edilmiş olmam ve hakkımda devam eden bir ağır ceza davası kanıt olarak gösterilmiş. Ama mevzu bunların çok ötesinde" diyen Altıntaş’a çok sayıda akademisyenden destek geldi.

 

 

HER ŞEY SOYLU’NUN ‘İBB’DE ÇALIŞAN 557 TERÖRİST VAR’ İFADESİNDEN SONRA BAŞLADI

 

"KHK ile ihraç edildiğim tarihten bugüne farklı işlerde çalışarak nihayetinde 2020 yılında İBB’de çalışmaya başladım. Mart 2020 yılında İBB iştirak şirketi BİMTAŞ’ın sözleşmeli personeli olarak İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Vizyon 2050 Ofisi’nde uzman/araştırmacı olarak işe başladım. Vizyon 2050 Ofisi’nde 2 yıla yakın çalıştım. İPA’da çalıştığım son bir yıl içinde koordinatör tarafından pasifize edilerek mobbinge uğradım ve nihayetinde performans yetersizliği bahanesi ile 10 Aralık 2021 tarihinde İPA genel sekreteri tarafından İPA’daki işime son verildi ve Altyapı Projeler Müdürlüğü’ne gönderildim. İPA’dan çıkarıldıktan 2 gün sonra iktidara yakın gazetelerde ben dâhil İBB’de çalışan onlarca kişi terörist ilan edildi ve açıktan hedef gösterildi. Bu haberlerin çıktığı bir dönemde yeni birime gönderildim. Altyapı Projeler Müdürlüğünde 3 aya yakın çalıştıktan sonra 30.03.2022 itibariyle basında çıkan haberler nedeniyle İBB hukuksuz ve temelsiz gerekçeler ile iş akdimi tazminatsız olarak feshetti ve bir kere daha ihraç edildiğim duygusunu yaşadım. İşten çıkarılma gerekçesinde ise yargılanma süreci hala devam eden ve devletin bile henüz beni suçlu bulmadığı bir ağır ceza davasının olması ve birçoğumuzun haksız yargılanmasının sembolü olan 679 sayılı KHK ile ihraç edilmiş olmam yazılıydı" Diyen Altıntaş’a göre her şey 8 Aralık 2021 tarihinde TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında Süleyman Soylu’nun "İBB’de çalışan 557 terörist var" söyleminden sonra başladı.

 

 

"Bu tarihten sonra iktidar medyası bir anda konuyu gündemleştirdi ve İBB de ben dâhil bazı çalışanları teşhir etmeye başladı" diyen Altıntaş hukuk mücadelesine devam edeceğinin altını çiziyor.

 

 

Öne Çıkanlar