İçişleri Bakanlığı'ndan 'Peker' açıklaması: Yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Peker' açıklaması: Yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir
'15 Temmuz’dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu duyuruyoruz.'

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, "Gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan hakkında "organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlamasıyla soruşturma yürütülen Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonların hatırlatıldığı açıklamada, "Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P., (Sedat Peker) dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla "iş insanıyım, bu işlerden çekildim" demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir. Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür" denildi. 

'AÇIKLAMALARI ORGANİZE SUÇ FAALİYETİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR'

Peker'in AKP Milletvekili Tolga Ağar başta olmak üzere iktidarın çeşitli kademelerindeki isimlere ilişkin iddialarının 'organize suç faaliyeti olarak değerlendirildiği' belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır.

Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini, bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir. Ayrıca 15 Temmuz’dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."     
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar