İddialar piyasaları sarstı; Financial Times Kavcıoğlu'nun yerine konuşulan ismi yazdı

İddialar piyasaları sarstı; Financial Times Kavcıoğlu'nun yerine konuşulan ismi yazdı
ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanması ve Reuters'in Kavcıoğlu iddialarının ardından dolar 8.99 TL'ye çıktı. FT Kavcıoğlu'nun yerine konuşulan ismi yazdı.

Reuters'in Şahap Kavcıoğlu iddialarının ardından dolar dün gece atağa kalktı. Dolar 8.99 TL'ye çıktı. Dolar yükselişin nedenini açıklayan Financial Times Kavcıoğlu'nun yerine konuşulan ismi açıkladı.

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indiriminin ardından rekor kırarak 8.9490 TL seviyesine çıkan  dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dün gün içinde 8.97'ye çıkarak rekor tazeleyen dolar gece saatlerinde tarihi bir rekora daha imza attı. İngiliz Financial Times (FT) gazetesi dolardaki ani yükselişin nedenini açıkladı.

DOLAR GECE SAATLERİNDE ATAĞA KALKTI

ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde rekor kıran dolar, verilerin açıklanması ve Reuters'in Şahap Kavcıoğlu iddialarının ardından 8.99 TL'ye çıktı. 

'Merkez Bankası Başkanının işten çıkarılacağı söylentisi Türk Lirasını salladı' başlığıyla bir makale  yayınlayan Financial Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç yıl içinde dördüncü kez Merkez Bankası Başkanı'nı görevden alacağı iddialarının ardından Türk Lirasının Cuma günü bir kez daha rekor düşük seviyelere gerilediğini belirtti.

KAVCIOĞLU'NUN YERİNE  KONUŞULAN İSİM: SEMİH TÜRMEN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklediği faiz indirimlerinin geçtiğimiz aya kadar yapılamamış olmasından dolayı 'hayal kırıklığı yaşadığı' Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na 'güvenini kaybettiği'ne dair Reuters'ın yayınladığı haberi hatırlatan Financial Times, ABD Dolarına karşı Türk lirasının yüzde 1 değer kaybettiğini ve Dolar/TL kurunun 8.97'lere çıktığını vurguladı.

Financial Times ayrıca, bazı analistlerin son haftalarda Kavcıoğlu'nun yerine eski bir Merkez Bankası yetkilisi olan ve geçtiğimiz Mayıs ayında Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Semih Tümen'in atanabileceği iddialarını ortaya attığını belirtti.

Gazeteye konuşan bir üst düzey Türk bankacı, Tümen'in söz konusu göreve getirilmesi iddiasının gerçekleşmesinin düşük bir ihtimal olduğunu belirtirken, "Merkez Bankası Başkanı'nda değişiklik yapılırsa, göreve atanacak kişi çok daha itaatkar biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, söz konusu iddiaları yalanladığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar