Kılıçdaroğlu: İhaleler, seçimin finansmanı için kullanılıyor

Kılıçdaroğlu: İhaleler, seçimin finansmanı için kullanılıyor
Kılıçdaroğlu: Daha anlatacağımız çok şey var. Örneğin, PTT'de çok ciddi olaylar oluyor. Bunların hepsini takip ediyoruz.

Muhalefetin hükümetin politikalarını eleştirirken hukuki bir kavram olan "yolsuzluk" yerine dini bir kavram olan "israf" kelimesini tercih etmeye başladığını yazan Sözcü gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bu durumun seçmende yolsuzluk konusunda hesap sorulmasından vazgeçildiği izlenimi yarattığını ifade etti. Bu hususta ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Toker, CHP liderinin bunun üzerine kendisini arayarak bu konuya açıklık getirmeye çalıştığını aktardı.

Toker, Kılıçdaroğlu’nun "Yazınızı okudum" dediğini belirterek, yolsuzluk kavramına neden "israf" demeyi seçtiklerini şöyle açıkladığını yazdı:

"Yolsuzluk hukuki bir kavram. İsraftan daha ağır sonuçlar doğuran bir olay. İsraf fazla masraf demek. Biz yolsuzluklar konusunda bütün duyarlılığımızı koruyoruz. Şehir hastanelerini, köprüleri hep işledik. Şehir hastanelerini kamulaştıracağımızı söyledik. Tünelleri, yap-işlet-devret ile döviz kuruna endeksli projelerin gerçek maliyetlerini topluma  açıklayacağız. Gerekirse kamulaştıracağız. Maliyetlerin üzerine makul bir kâr koyarak kamulaştıracağız."

‘TİCARİ SIR İLE RÜŞVET ARASINDA BAĞ KURAN İLK İFADE’

"Kılıçdaroğlu seri ve kararlı bir tonda konuşuyordu:

'Şişirilmiş maliyetler varsa bunları göstereceğiz, aradaki maliyetleri kime rüşvet verdiyse, gitsin onunla hesaplaşsın.'

Bütçeyi uzun vadeli ipotek altına alan, "ticari sır" gerekçesiyle saklı tutulan kamu özel işbirliği uygulama sözleşmeleri ile "rüşvet" iddiası arasında ilk kez bağ kuran bir ifadeydi bu…"

‘İHALELER SEÇİM FİNANSMANI İÇİN KULLANILIYOR’

Toker, Kılıçdaroğlu'nun "Bazı çevrelerde ihaleler seçim finansmanı için kullanılıyor" dediğini aktararak devamında şunları söylediğini yazdı:

"İsraf haramdır. Dolayısıyla israf niteliğindeki uygulamaları vurgulayarak, israfa özel hassasiyeti bulunan yurttaşlara anlatmış oluyoruz. Ama yolsuzlukları sorgulamaktan asla vazgeçmedik. Hiç vazgeçilir mi? Daha anlatacağımız çok şey var. Örneğin, PTT'de çok ciddi olaylar oluyor. Bunların hepsini takip ediyoruz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu' nun telefon görüşmemiz sırasındaki son cümlelerinin önemi de ayrı:

"Tabii bir de şu var. Yolsuzluklar AKP iktidarı için çok doğal bir hale gelmiş durumda. Onunla özdeşleşmiş. Belli çevrelerde ihaleler, seçimin finansmanı için kullanılıyor."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar