İki günde 100'e yakın gözaltı

İki günde 100'e yakın gözaltı
Referandum öncesi gözaltı operasyonları sürüyor. Operasyonların adresi bu kez Siirt, Van ve Urfa'ydı.  HABER MERKEZİ – Van’ın Edremit ilçesi Süphan...

Referandum öncesi gözaltı operasyonları sürüyor. Operasyonların adresi bu kez Siirt, Van ve Urfa'ydı. 

HABER MERKEZİ – Van’ın Edremit ilçesi Süphan Mahallesi’nde birçok eve eş zamanlı olarak baskın düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen baskın sonucu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi belirtilmeyen 14 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

URFA

Urfa'da sabah saatlerinde polisin "PKK, KCK üyeliği" ve öz savunma eğitimi aldıkları iddiasıyla yaptığı ev baskınlarında Cebrail Özçakı, Serdar İnan, Mustafa Özçakı, Ahmet Özçakı, Mehmet Garip Özçakı, Hasan Özçakı, Halil Tatar, Tacettin Özçakı, Metin Coşkun, Ahmet Taş, Resul Uğur ve Abuzer Kaya gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT

Siirt merkeze bağlı Gökçebağ Beldesi’nde sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Gerekçesi öğrenilemeyen operasyonda aralarında eski belde belediye başkanının da bulunduğu en az 11 kişi gözaltına alındı. 11 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ERUH’TA SAYI 33’U BULDU

Öte yandan dün Eruh ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 33’e yükseldi. Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin de olduğu 49 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, bu kişilerden 33’ünün gözaltına alındığı, 16’sının ise arandığı öğrenildi. Soruşturmanın "örgüt üyeliği" şüphesiyle yürütüldüğü açıklandı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Siirt'in Pervari ilçesinde 21 Mart'ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadeleri sonrası Hazım Dursun, İbrahim Yılmaz ve Tahir Şeyhan serbest bırakılırken, HDP eski İlçe Eşbaşkanı Gulli Dursun, HDP eski Yöneticisi Mustafa Orada ve Beğendik Belde Belediyesi personeli Ali Osman tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi, "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.
Son günlerde 100’e yakın kişinin gözaltına alındığı Siirt’te merkez Barış Mahallesi’ne operasyon düzenlendiği ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BİLECİK İL BAŞKANI TUTUKLANDI

HDP Bilecik İl Başkanı Ekrem Bedevi'de ‘örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklandı.

Öne Çıkanlar