'İktidar korkusu kitap basımını engeliyor'

'İktidar korkusu kitap basımını engeliyor'
Kırmızı Kedi Yayınevi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun röportajlarını içeren kitabın basımının matbaa tarafından reddedildiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ- Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayınlanması planlanan, Makbule Cengiz'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajları içeren 'Umut Hep Var' isimli kitabın basımının matbaa tarafından rededildiği iddia edildi. Kırmızı Kedi Yayınevi yaptığı açıklamada, "FETÖ'ye boyun eğmediğimiz gibi, korku iklimine de teslim olmayacağız." dedi.

'KORKU İKLİMİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Amaçlarının matbaayı teşhir etmek olmadığını belirten Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, "Ülkemizde basın ve yayın alanına yönelik baskı ve yasaklamalar ne yazık ki hızını kesmezken, yeni boyutlar da kazanıyor. Basımı gerçekleştireceğimiz matbaanın yetkilileri, içeriğinden ötürü, 'çeşitli sıkıntılar yaşayabilecekleri', 'incelemelere maruz kalabilecekleri' gibi gerekçelerle 'Umut Hep Var'la ilgili çalışma yapamayacaklarını bildirmiş durumdadırlar." dedi.

Hepkon, yeni bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Basılmayan kitapların toplatıldığı ve el konulduğu bir Türkiye’den, matbaaların iktidar korkusuyla kitap basmak istemediği bir Türkiye’ye geçmekte olduğumuzu vurgulamak da boynumuzun borcudur." diye konuştu.

Gerçek Gündem'de yer alan haberde Hepkon'un şu açıklamalarına yer verildi: "Türkiye basın-yayın tarihi, aynı zamanda korkuyla mücadelenin, baskı ve yasaklara boyun eğmemenin tarihidir. Bu tarih, aynı zamanda özgür düşünce ve özgür yayıncılık üzerinde baskı kuranların asla amaçlarına ulaşamamış olduklarını da net biçimde göstermektedir. Bağımsız ve özgür yayıncılık alanındaki çalışmalarımızın aynı şekilde devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Umudun hep var olduğunu, ülkemizin tarihinden ve bugününden çok iyi biliyoruz." 

Öne Çıkanlar