İddia: İngiltere takımlarının 'Süper Lig'den çekilmesi için UEFA para teklif etti

İddia: İngiltere takımlarının 'Süper Lig'den çekilmesi için UEFA para teklif etti
Açıklanmasının iki gün sonrasında askıya alınan Avrupa Süper Ligi projesinden aynı gün ayrılan İngiliz kulüpleri için önemli bir iddia ortaya atıldı.

Avrupa Süper Ligi projesi, başta İngiltere olmak üzere, taraftarların tepkisine neden olmuştu. Chelsea ile Brighton arasında oynanan maç öncesi Chelsea taraftarları protesto gösterileri yaparken, takım otobüsünün stada girişini engellemişti.  

Avrupa basınında çıkan haberlere göre; Barcelona, Atletico Madrid ve Milan da Avrupa Süper Ligi'ne katılmaktan vazgeçti. Şu an projenin arkasında ise sadece Real Madrid, Inter ve Juventus kaldı.

ARSENAL, ÖZÜR DİLEDİ

Arsenal Kulübü de internet sitesinden yaptığı açıklamada taraftarından özür diledi. Kırmızı-beyazlıların yayınladığı metinde "Sizlere ve futbol camiasına kulak verdik. Bir hata ettik, bunun için özür diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kurucu Premier Lig kulüplerinin Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıklamasının ardından organizasyon askıya alındı. 

UEFA'NIN KRİZİ 'RÜŞVETLE' ÇÖZDÜĞÜ İDDİASI

Öte yandan, İspanya basınında yer alan bir iddia, krizin devam edeceğinin ipucunu verdi.

Henüz iki gün önce resmen kurulan turnuvanın askıya alındığını açıklayan Avrupa Süper Ligi yönetimi, "İngiliz kulüpleri baskılar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Projeyi yeniden şekillendirmek için adımlarımızı gözden geçiriyoruz. Yeni bir organizasyon öneriyoruz çünkü var olan artık işe yaramıyor." açıklamasını yapmıştı.

Kurucu Premier Lig ekiplerinin aynı anda geri çekilmesi hakkında El Mundo Deportivo gazetesi, Avrupa Süper Ligi'ne karşı çıkan UEFA'nın, İngiliz kulüplerine turnuvadan çekilmeleri için para teklif ettiğini öne sürdü.

UEFA'nın, ayrıca aynı teklifle İspanyol kulüplerinin de kapısını çalacağı ancak henüz herhangi bir La Liga kulübüne böyle bir teklifin ulaşmadığı da kaydedildi.

Yerel liglerin geleceğinden endişelenen ve bu liglerde makasın çok fazla açılmasına izin vermeyip haksız rekabetin önüne geçmek için çalışacağını ifade eden UEFA'nın, bazı takımlara maddi ayrıcalıklar tanıyarak krizi çözdüğü iddiası futbol kamuoyunu rahatsız etti.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise İngiliz devi Manchester City'nin Avrupa Süper Ligi'nden çekilmesini değerlendirdi. City'nin isabetli bir karar aldığını belirten Aleksander Ceferin, "Manchester City'nin tekrar Avrupa futbol ailesine dönüşünden memnuniyet duyuyorum. Başta taraftarlarından olmak üzere pek çok sesi dinlemede harika bir zeka gösterdiler." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar