İngiltere ve İsrail’den sonra ABD’de de ortaya çıktı: Yeni varyant yayılıyor

İngiltere ve İsrail’den sonra ABD’de de ortaya çıktı: Yeni varyant yayılıyor
ABD Hastalık Kontrol Önleme ve Merkezleri (CDC), ‘AY.4.2’ adlı varyantın İngiltere ve İsrail’den sonra ABD'de de görüldüğünü açıkladı.

Koronavirüs Delta varyantından sonra şimdi de alt varyant endişesi ülkeden ülkeye yayılıyor. Çin’de  Aralık 2019'da ortaya çıkan ve dünya genelinde 4.9 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüsünde yeni varyantlar panik yaratmaya devam ediyor. Salgında yeni dalgaya sebep olan Delta varyantından sonra şimdi de alt varyant endişese yaratmaya başladı. İlk olarak İngiltere’de görülen ‘AY.4.2' adlı varyant, kısa sürede Avrupa’da birkaç ülkede daha ortaya çıktı.

10’DAN AZ VAKA VAR

Sözcü'de yer alan habere göre salgında aşılama kampanyasıyla başarılı gösterilen İsrail de, dün ilk kez ülkede ‘AY.4.2' varyantının Moldova’dan gelen bir çocukta görüldüğünü açıkladı. Bu açıklamaların ardından salgında en çok can kaybının yaşandığı ABD’den de kötü haber geldi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ‘AY.4.2'nin ülkede farklı noktalarda ortaya çıktığını açıkladı. Varyantın henüz ABD’de çok nadir görüldüğünü belirten CDC yetkilileri, "Veritabanımızda bize rapor edilen 10’dan az vaka var" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar