Irak, Zaho saldırısı nedeniyle Konya’da yapılacak İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekildi

Irak, Zaho saldırısı nedeniyle Konya’da yapılacak İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekildi
Kuzey Irak’ın Zaho bölgesine geçtiğimiz hafta yapılan saldırıyı protesto eden Irak Ulusal Olimpiyat Komitesi etkinlikten çekilme kararı aldı.

Fotoğraf: Reuters

Irak Ulusal Olimpiyat Komitesi (NOCI), Konya’da 9 Ağustos’ta başlayacak İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekilme kararı aldı. Komiteden paylaşılan açıklamada bu kararın Irak’ın Zaho bölgesine geçtiğimiz hafta yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla alındığı ifade edildi.

Medyascope'da yer alan haberde Irak Ulusal Olimpiyat Komitesi’nin bugün yaptığı paylaşıma yer verildi. Açıklamada "Yönetim kurulumuzun yaptığı acil toplantı sonrası Türkiye’de yapılması planlanan 5. İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekilme kararı aldık. Kararı, Zaho şehrinde masum Iraklıların dökülen kanlarını protesto etmek için aldık" ifadelerine yer verildi. NOCI, çekilme kararında Irak halkının ve hükümetin tutumunun, Irak parlamentosunun tavsiyelerinin ve Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamalarının etkili olduğunu aktardı.

Konya’da bu yıl beşincisi düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’na 56 ülkeden 24 branşta üç bine yakın sporcu katılacak.

NE OLMUŞTU?

20 Temmuz Perşembe günü Irak’ın kuzeyindeki Duhok bölgesinin Zaho ilçesinde bulunan bir tatil köyüne düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az dokuz sivil hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutarken Türkiye ise saldırının sorumlusu olarak PKK’yı işaret etmişti.

Irak’ın kuzeyindeki saldırıda en az sekiz sivil öldü: Bağdat Ankara’yı, Ankara PKK’yı sorumlu tutuyor

Öne Çıkanlar