İSDEMİR'de iş cinayeti

İSDEMİR'de iş cinayeti
Bir işçi daha gerekli tedbir alınmadığı için öldürüldü.

Türkiye’nin en büyük entegre fabrikalarından İSDEMİR’de iş cinayeti yaşandı. Teknik Öğretmen Gökhan Seviçin tonlarca ağırlıktaki 40-50 metre uzunluğunda olan demir çubukla piston arasında kalarak yaşamını yitirdi. Savcı olay yerine saatlerce sonra geldi.

Fabrikanın kok bölümünde yaşanan iş cinayeti gece 02.40’ta meydana geldi. Bakım işi yapan Gökhan Seviçin, dün gece vardiyasında 40-50 metre uzunluğunda tonlarca ağırlıktaki demir çubuk (itici) ile piston arasında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti. 

Cumhuriyet savcısı ise olay yerine 4 saat sonra gelerek tutanak tuttu. Bu esnada fabrikada kısa süreliğine çalışma durduruldu.

‘BİZDE AYNI SONUCU YAŞAYABİLİRİZ’

Evrensel’den Halil İmrek’in görüştüğü işçiler ise aynı bölümde olmadıkları için kazaya tanık olmadıklarını söyledi. Ancak İSDEMİR gibi entegre fabrikasında çok sık iş kazaları yaşandığını, 3-4 ay önce yine bir iş kazasının yaşandığını ve işçi arkadaşlarının yaralandığını hatırlattı.

Fabrikada işçilerin üzgün olduğunu, öfkeli ve kaygılı olduğunu söyleyen işçiler "Aynı yerde çalışıyoruz bizde aynı sonucu yaşayabiliriz. Maalesef ölüm hep işçilere düşüyor. Güya fabrika her türlü tedbiri alıyor. Peki, o zaman niye bu kadar kaza oluyor, işçiler ölüyor" diye sordu.

Öne Çıkanlar