IŞİD'in ürettiği 1 milyar euroluk 14 ton uyuşturucu İtalya'da ele geçirildi

IŞİD'in ürettiği 1 milyar euroluk 14 ton uyuşturucu İtalya'da ele geçirildi
Napoli'de IŞİD'in Suriye'de ürettiği tespit edilen dünyada şimdiye kadar yapılan operasyonlar arasında bir kerede ele geçirilen en yüksek miktardaki amfematin hap ele geçirildi.

Napoli Savcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonla ilgili Gümrük Muhafaza Polisi'nin yaptığı açıklamada, "dünyada şimdiye kadar yapılan operasyonlar arasında bir kerede ele geçirilen en yüksek miktardaki amfematin hapı olduğu" bildirildi.

Sputnik'te yer alan hbaere göre, Salerno Limanı'nda gerçekleşen operasyonda ele geçirilen toplam 84 milyon adet amfematin hapının IŞİD militanlarınca örgüte finansman sağlamak için Suriye'de üretildiği bilgisi paylaşıldı.



'ÖRGÜTE 1 MİLYAR EURO FİNANSMAN SAĞLAYABİLİRDİ'

Açıklamada, bu kadar büyük miktardaki amfematin hapının yasa dışı yollardan satışının, örgüte 1 milyar euro'nun üzerinde finansman sağlayabileceği vurgulandı.

Ülke basınına bilgi veren İtalyan makamları da IŞİD'in kendi faaliyetlerini, büyük ölçüde Suriye'de üretilen ve bu nedenle dünyanın önde gelen amfematin üreticisi haline gelen narkotik madde kaçakçılığıyla finanse ettiğine dikkati çekti.

Yetkililer, söz konusu amfematin hapının, IŞİD militanları arasında kullanımının da popüler olduğunu, geçmişte Paris'te örgüte ait birkaç eve düzenlenen operasyonlarda bu uyuşturucuya rastlandığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar