Işıklar Holding, Kalecik üzümünün yetiştiği bağları inşaat yapmak için söktü

Işıklar Holding, Kalecik üzümünün yetiştiği bağları inşaat yapmak için söktü
Kalecik'teki 500 dönüm üzüm bağlarının kurulu olduğu 200 dönüm tarım arazisindeki üzüm bağları sökülüp, yerine 6 bin ceviz ağacı dikilecek. Kalan kısma ise konut yapılacak.

Işıklar Holding A.Ş.'nin şarapçılık şirketleri Şatokalecik Şarapçılık, Kalecik Şarap Pazarlama ve Likya Şarapçılık faaliyetlerini durdurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Likya Şarapçılık'a ait Fethiye/Muğla'da bulunan 40 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağları altı yıl önce sökülmüş, yerine 1340 adet zeytin ağacı dikilmişti.

Kalecik/Ankara'da bulunan 500 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağlarının kurulu olduğu 200 dönüm tarım arazisindeki üzüm bağları da sökülüp, yerine 6 bin adet ceviz ağacı dikimi ve ceviz tarımı yapılması planlanıyor.

Işıklar Holding, arazinin kalan kısmının konut imarlı parsellere dönüştürüldüğünü ve zaman içinde konut inşa edilip satılacağını da açıkladı.

Işıklar Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bağlı ortaklığımız Işıklar Holding A.Ş.'nin iştirakleri olan, şarap üretimi ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren Şatokalecik Şarapçılık A.Ş., Kalecik Şarap Pazarlama Ltd. Şti. ve Likya Şarapçılık İmalat ve Tic. Ltd. Şti. şirketlerinin faaliyetleri durdurulmuştur. Bugün itibarıyla, Işıklar Grubu'nda şarap üretimi, satışı, pazarlaması vs. faaliyetlerini yürüten bir şirket bulunmamaktadır. Anılan şirketlerin Işıklar İnşaat ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ile birleştirilmek suretiyle tasfiye edilmeleri süreci başlamış olup, Ağustos 2020 tarihi itibarıyla bu sürecin tamamlanması beklenmektedir.

Likya Şarapçılık'a ait Fethiye/Muğla'da bulunan 40 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağları altı yıl önce sökülmüş, yerine 1340 adet zeytin ağacı dikilmişti. Şirketimize ait Kalecik/Ankara'da bulunan 500 dönüm arazi üzerinde üzüm bağlarının kurulu olduğu 200 dönüm tarım arazisindeki üzüm bağlarının da sökülüp, yerine 6 bin adet ceviz ağacı dikimi ve ceviz tarımı yapılması planlanmaktadır. Arazinin kalan kısmı konut imarlı parsellere dönüştürülmüş olup, zaman içinde konut inşa edilip satılması planlanmaktadır."

Öne Çıkanlar