İspanya'da 22 kişiye Corona bulaştıran şahıs tutuklandı

İspanya'da 22 kişiye Corona bulaştıran şahıs tutuklandı
Tutuklanan şahsın, 40 derece ateşi olması ve yüksek sesle sürekli öksürmesine rağmen, maske kuralını sürekli ihlal edip, 'size de virüs bulaştıracağım' şeklinde konuşmalar yaptığı öğrenildi.

İspanyol polisi, turistik Mayorka Adası’nda, 22 kişiye Coronavirus (Covid-19) bulaştıran 40 yaşındaki bir erkeği tutukladı.

PCR testi pozitif çıkan ve Covid-19 belirtileri görmesine rağmen normal yaşantısını sürdüren şahsın, çalıştığı iş yerine gitmeyi de aksatmadığı ortaya çıktı.

İş yerindeki meslektaşları, tutuklanan şahsın 40 derece ateşli olmasına ve yüksek sesle sürekli öksürmesine rağmen, maske takma kuralını sürekli ihlal edip, "sizlere de virüsü bulaştıracağım" şeklinde konuşmalar yaptığını polise aktardı.

Polis, söz konusu şahsın 8 kişiyi doğrudan, 14 kişiye de dolaylı olarak iş yeri ve gittiği spor merkezinde virüs bulaştırdığını tespit etti. Enfekte olanlardan üçünün ise bebek olduğu belirlendi.

Avrupa'da Covid-19 virüsünden en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan İspanya'da, salgının başından bu yana yaklaşık 78 bin kişi hayatını kaybetti. (Euronews)

Öne Çıkanlar