İstanbul'a Michelin yıldızı geliyor

İstanbul'a Michelin yıldızı geliyor
İstanbul'da seçilen ilk Michelin yıldızlı restoranlar 11 Ekim'de açıklanacak.

İstanbul'un ilk Michelin yıldızlı restoranları açıklanıyor. Konuya ilişkin yapılan basın toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dünya metropolü İstanbul'un yalnız Türkiye değil, dünya mutfaklarının en seçkin lezzetlerini sunduğunu dile getirdi.

İstanbul'un tüm lezzet arayışlarına yanıt verecek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ersoy, bu anlamda İstanbul'un bir gastronomi başkenti olduğunu söyledi.

Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gandal Poulennec ise "İstanbul'un Boğaz'ın iki yakasına uzanan bir kültür köprüsü olduğunu belirterek, İki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul, 15 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan bir şekilde kültürlerin birlikteliğine ev sahipliği yapıyor" dedi.

RESTORANLAR BEŞ KRİTERE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK

İstanbul'daki restoranların seçimi, profesyonel müfettişleri tarafından neredeyse yüz yıldır uygulanan köklü ve evrensel Michelin Rehberi yöntemine göre yapılacak. Müfettiş ekipleri tamamen bağımsız olarak çalışacak ve gizliliklerini koruyaraklar şehrin en iyi restoranlarının belirleyip önermek için restoranların sunduğu yemeklerin kalitesini 5 kritere göre değerlendirecekler. Bu kriterler, ürünlerin kalitesi, pişirme tekniklerine hakimiyet, lezzetlerin uyumu, şefin mutfağındaki karakteri ile menüdeki ve müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık olarak sıralanıyor.

Sonuçlar 11 Ekim 2022'den itibaren MICHELIN Rehberi web sitesinde (guide.michelin.com), iOS ve Android sürümlü cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen ve kullanıcıların aramalarını, konuma, mutfak türüne ve sunulan özel hizmetlere göre iltreleyebilecekleri uygulamada online olarak sunulacak.

Michelin Rehberi şu an 38 destinasyonu kapsıyor. Michelin Rehberi'nde ye alan bir destinasyon, müfettişlerin yıllık seçimlerini yapmadan önce restoranları değerlendirmek için düzenli olarak ziyaret ettiği bir şehir, bölge veya ülke olabiliyor.

 

 

Öne Çıkanlar