'İstanbul'a yeni 6 bin taksi' teklifi reddedildi

'İstanbul'a yeni 6 bin taksi'  teklifi reddedildi
UKOME toplantısında görüşülen 'İstanbul'a yeni 6 bin taksi' teklifi reddedildi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı.

UKOME toplantısında görüşülen "İstanbul'a yeni 6 bin taksi" teklifi reddedildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye bünyesinde çalışacak şoförlerle İBB'nin araçlarıyla taksi vermesini planlıyordu.

İBB'nin projesine göre İstanbul'da kamuya ait 6 bin taksi bulunacaktı, şoförler yabancı dil bilecek ve maaşla çalışacaktı.

Projeye göre ulaşım akademisi ile taksi şoförlüğü standartları belirlenecek ve kapsamlı bir sınav sürecinden geçilecekti.  Ücret ödemesinde İstanbulkart, kredi kartı, online ödeme ve QR seçenekleri sunulacak projenin gerçekleşmesi durumunda şoför lisansları 5 yılda bir yenilenecek. Şoförlere en az asgari ücret tutarında sabit maaş artı prim ödemesi planlanıyordu.

Proje dahilinde hem ulaşım hem de taksi ve plakalar konusundaki sorunların rekabetçi ortam içerisinde çözülmesi hedefleniyordu.

İMAMOĞLU: VERDİĞİMİZ SÖZÜN TAKİPÇİSİYİZ

Taksi teklifine ilişkin konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu’ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Taksi plakası fiyatının artması ya da düşmesi beni ilgilendirmiyor. Galericisi, taksi simsarları zarar görecekse umrumda değil" dedi.

İmamoğlu konuya ilişkin ısrarcı olacaklarını belirterek, "Biz ısrarla getireceğiz. Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum. Halkın vicdanına havale ediyorum. Herkesi, her kurumu bu konuda düşünmeye sevk ediyorum" ifadlerini kullandı.

Öne Çıkanlar