İstanbul'da normalleşmenin ilk günü: Minibüsten 7 yerine 35 yolcu çıktı

İstanbul'da normalleşmenin ilk günü: Minibüsten 7 yerine 35 yolcu çıktı
İstanbul'da normalleşme adımlarının atıldığı ilk gün, Esenyurt ve Kartal'da yapılan denetimlerde, minibüslerde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı tespit edildi.

Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 3 aydır süren yasakların bir çoğu bugün sona erdi. Ancak 'Yeni Normal Hayatın' adı verilen adımlarının atıldığı ilk günde yapılan trafik denetimlerinde İstanbulluların 'Yeni Normal Hayat'ı abarttığı görüldü.

7 YOLCU YERİNE 35 YOLCU BİNMİŞ

Esenyurt'ta durdurulan 3 minibüste en az 30'ar yolcu olduğu tespit edildi. 'Yarı yarıya' kuralı uyarınca 14 koltuğa 7 yolcu alması gereken minibüslerden birinde tam 35 yolcu olduğu belirlendi. Araçlara 3 bin 180, sürücülere ise fazla yolcu almak suçundan 104 TL olmak üzere 3 bin 284'er TL ceza kesildi.

Bir minibüs şoförü, yağmur yağdığını, işlerine gitmek için uzun süreden bu yana çaresiz bekleyen yolcuları mağdur olmamaları için aldığını söyledikten sonra dile getirdiği 'Koskoca araç sadece 7 kişi ile mi sefere çıksın?' meramı kurala neden uyulmadığının da yanıtı oldu. Trafik polisleri, araçlardaki fazla yolcuları indirdikten sonra minibüslere cazai işlem uyguladı.


'Yarı yarıya' kuralına göre, 14 koltuğa 7 yolcu alması gereken minibüslerden birinde 35 yolcu olduğu belirlendi.

FAZLA YOLCU ALAN ŞOFÖR 'MİLLET ZORLA BİNİYOR' DEDİ

Kartal'da da fazla yolcu taşıyan iki minibüse cezai işlem uygulandı. Bir minibüsten 8, diğerinden 6 fazla yolcu çıkarken, minibüsün şoförü kendini "Millet zorla biniyor" diyerek savundu. Yine aynı bölgede durdurulan Yakacık-Kartal minibüsünde ise aracın 8 fazla yolcusu, polis tarafından aşağı indirildi. Minibüs şoförü, "Ne söyleyeyim, buna bir çözüm getirsinler. Şu an yapacak bir şey yok. 6 tane yolcum vardı. Yolcu indirirken 10 kişi birden zorla bindi. Uyardım, inmiyorum dediler" derken, minibüsteki bir yolcu, "1 saattir bekliyorum, işe gitmek zorundayım. Gelen almadı, mecbur binmek zorunda kaldım. Seferlerin arttırılması gerekiyor" diyerek kendini savundu. Minibüse 3 bin 180 TL para cezası uygulandı. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar