Jandarma fezlekesi Soylu'yu yalanladı: Provokasyon var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda "provokasyon olmadığını" iddia etmesine karşın soruşturmayı yürüten Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı’nın fezlekesinde gözaltına alınan şüpheliler için "olayı provoke ettiler" dediği ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre soruşturma kapsamında Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı istihbarat ve TEM şube müdürlüklerinin hazırladığı tutanakta, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya 37 kişinin karıştığı tespit edildiği belirtildi. Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesine ilişkin hazırlanan jandarma fezlekesinde ise Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı anlatıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın "bir grup vatandaş tarafından protesto edildiği" daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tören alınan girerken yine "vatandaşların bir kısmı tarafından protesto edildiği" kaydedildi. Kılıçdaroğlu’na fiziki saldırının asker cenazesinin mezarlık istikametine götürüldüğü sırada yapıldığı anlatıldı.
SALDIRIYI KABUL ETTİ
Fezlekede, "Yapılan araştırma neticesinde Kılıçdaroğlu’na fiziki müdahalede bulunan şahsın Osman Sarıgün olduğu tespit edilmiştir. İlçe jandarma komutanlığı, TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan kamera incelemesinde olaya karıştığı ve provoke ettiği değerlendirilen Hacı Çataltepe, Cahit Köse, Mehmet Küçük ve Hasan Karaveli isimli şahısların ifadeleri alınmıştır. Osman Sarıgün alınan ifadesinde sinirlenerek Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını kabul etmiştir. Hacı Çataltepe, Cahit Köse, Mehmet Küçük, Hasan Karaveli isimli şahıslar ise suçlamaları kabul etmemişlerdir" denildi
MİT GÖREVLİSİ GELDİ
Gözaltına alınanlardan Hacı Çataltepe, jandarmada alınan ifadesinde "Cenaze namazını su deposunun üstünde yani boşluk kısımda kıldım. Yanımda Osman Sarıgün isimli kişi vardı. MİT’ten görevli bir kişi gelerek "Bağırmayın cenazede" dedi. Osman Sarıgün’ün, Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Yuh’ diye bağırdığını duydum. Ben Osman Sarıgün’ün ağzını kapatmaya çalıştım. Namaz sonrası yürüyerek cenaze ile birlikte bende tabutu tutarak arkasından mezarlığa gittim. Cenaze sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin yakınına gittim. Benim mesafem eve 25 metre civarında idi. Evin çevresi kalabalıktı. Ben de olan olayları seyrettim" diye konuştu.
Hasan Karaveli de jandarmadaki ifadesinde, cenaze namazının ardından evine gittiğini iddia etti. Cahit Köse ise, savcılık sorgusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geldiğini görmediğini iddia etti.
KILIÇDAROĞLU DÜN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Kılıçdaroğlu, asker cenazesinde kendisine saldıranlardan avukatı Celal Çelik aracılığıyla şikâyetçi olurken, olaylar sırasında saldırıya uğrayan isimler arasında yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve Ankara milletvekili Murat Emir Çubuk Adliyesi’nde müşteki olarak ifade verdi.
‘EVİ YAKIN’ DİYE BAĞIRAN KADIN GÖZALTINA ALINMADI
CHP liderine 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Köyü’ndeki cenaze töreninde ardından düzenlenen linç girişimine ilişkin soruşturmada Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün de bulunduğu 9 kişiden 8’i önceki gün adliyede sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bunlardan 5’i adli kontrol kararı alırken, şüphelilerden Cahit Köse için konutunu terk etmeme şeklindeki adli kontrol kararı uygulandı.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu’nun aracına taş attığı görülen Ayşe adlı kadının da adli kontrol kararıyla serbest kaldığı öğrenilirken, tutulduğu "evi yakmaları" yönünde bağıran Fatma Başaran’ın ise henüz gözaltına alınmadığı belirtildi.