Jandarmadan sınır geçmeye çalışanlara işkence

Jandarmadan sınır geçmeye çalışanlara işkence
'20-30 jandarma 10-15 dakika işkence ettiler.'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Edirne Doryan Köyü’nden sınırı geçmeye çalışan İsa Sefa ve Halis Güney’in sınır köylerinde görevli olan jandarmalar tarafından işkenceye maruz kaldı.  

Edirne Doryan Köyü’nden 31 Ağustos gecesi sınırı geçmeye çalışan İsa Sefa ve Halis Güney, Edirne İl Jandarma Karakolu askerleri tarafından yakalanarak işkence edildi. Avukat Bümyamin İnce, müvekkili İsa Sefa’nın ailesinin, kendisine ulaşarak müvekkilinin Edirne sınırında gözaltına alındığını ifade ettiğini olay yerine ulaştığında müvekkili Sefa ve Güney’in gözlerinin patlatıldığını, sırtında ve omuzlarında işkence izlerinden dolayı morlukları olduğunu söyledi. 

‘SINIRDA GÖREVLİ PİYADE JANDARMALAR TARAFINFAN DARP EDİLDİ

Halis Güney’in HDP Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu vurgulayan avukat İnce, her iki isminde yurt dışı çıkış yasağı olduğunu söyledi.

Darp edilen İsa Sefa ve Halis Güney’e karakolda darp raporu hazırlatıldığına dikkat çeken avukat İnce, "Müvekkilim ve Halis Güney ile yaptığım görüşmede 20 30 jandarmanın kendilerine 10 15 dakika işkence ettiklerini söyledi. Postallarıyla ve yumruklarla dakikalarca darp edilmişler. Edirne İl Jandarmalığı Sefa ve Güney’in durumu üzerine rapor hazırlamışlar. Ben o raporları da aldım. Darp edildikleri çok açık. Hem gözlerinde, hem sırtlarında, hem omuzlarında. Halis Güney’in avukatından vekâleti aldıktan sonra suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu. 

Halis Güney’in adli kontrol hükmü olduğu gerekçesi ile tutuklandığını, müvekkili İsa Sefa’nın ise gözaltı süresinin uzatıldığını belirten avukat İnce, Sefa’nın bugün mahkemeye çıkacağını söyledi.

Öne Çıkanlar