Johnson'dan normalleşme açıklaması geldi, İngiltere'de Akdeniz tatil paketleri altı katına çıktı

Johnson'dan normalleşme açıklaması geldi, İngiltere'de Akdeniz tatil paketleri altı katına çıktı
İngiltere Başbakanı Johnson'ın Coronavirus önlemlerini aşamalı olarak kaldırma planını açıklamasının ardından Türkiye, İspanya ve Yunanistan'a tatil paketi satışları patladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Coronavirus önlemlerini aşamalı olarak kaldırma planını açıklamasının ardından seyahat şirketleri yaz tatili rezervasyonlarında büyük artış yaşandığını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson hava seyahatlerinin normalleşmesiyle ilgili planı açıkladıktan sonra EasyJet ve TUI’nin yaz tatili için aldığı rezervasyonlarda talep patlaması yaşandı.

TUI, şirketi son bir ayın en fazla rezervasyon yapılan gününün yaşandığını açıkladı.

EasyJet’in bilet satışları açıklama sonrasında neredeyse dört katına çıkarken, Türkiye, İspanya ve Yunanistan’a tatil paketleri satan TUI’nın rezervasyonları altı katına çıktı.

Thomas Cook şirketi ise açıklamanın ardından internet sitelerinin trafiğinin iki katına çıktığını duyurdu.

Havayolları hisseleri, yaz tatiline olan tüketici ilgisiyle beraber ikinci günde de yükselirken seyahat kısıtlamalarının en geç mayıs ya da haziran ayı gibi kalkacağı düşünülüyor.

EasyJet CEO’su Johan Lundgren, konuyla ilgili "Seyahate olan talepte ciddi bir artış görüyoruz. Rezervasyonlardaki bu artışla beraber hükümetin açılma planını İngiltereli tatilcilerin dört gözle beklediğini anlıyoruz" dedi.

EasyJet, İngiltere’den uçuşlar için rezervasyonların birkaç saat içerisinde yüzde 337 arttığını açıklarken, tatil paketi satışlarında ise yüzde 630 artış yaşandığını, en çok ağustos, temmuz ve eylül aylarına talep olduğunu belirtti.

Bloomberg Intelligence Analisti Rob Barnett ise, "Talebin ilk olarak Ryanair, Wizz Air gibi görece ucuz havayollarında toparlanacağını düşünüyoruz. IAG gibi tam hizmet sağlayan havayollarında ise daha yavaş bir toparlanma öngörüyoruz" dedi.

Boris Johnson'ın 22 Şubat'ta açıkladığı plan, her şeyin yolunda gitmesi durumunda 8 Mart'tan 21 Haziran'a kadar uzanan bir yol haritası çerçevesinde hayatın adım adım normale dönmesini içeriyor.

Türkiye İngiliz turistler için popüler tatil noktaları arasında yer alıyor. Pandemiden önceki son yıl olan 2019'da İngiltere'den Türkiye'ye giden turist sayısı yüzde 13,6 artışla 2 milyon 562 bin olmuştu.

İngiltere bu alanda Rusya ve Almanya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Öne Çıkanlar