Kadın yoksulluğuna karşı 'maraton'

Kadın yoksulluğuna karşı 'maraton'
'Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı' yararına koşmak için yapılması gereken tek şey İstanbul Maratonu'na online kayıt yaptırmak.

HABER MERKEZİ - 'Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı' yararına İstanbul Maratonu'na katılacaklar, yaklaşık 20 bin kadının emeğini görünür kılacak. Bunun için 12 Kasım'da yapılacak İstanbul Maratonu'na kayıt yaptırmak şart. 

Maratonla ilgili vakıftan yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

Ne kadar hızlı koştuğunun hiçbir önemi yok, yürümen de yeterli. Bu harekete katıldığında kadınları yoksulluğa karşı güçlendirmeye çalışan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nı da güçlendireceksin. 20 bin kadın için sen de adım atacaksın.

Yer belli, tarih belli: 12 Kasım/İstanbul Maratonu.

KEDV yararına bu seneki İstanbul Maratonu’nda koşmak istersen yapman gereken ilk iş, hemen https://www.maraton.istanbul/halk-kosusu adresine online kayıt yaptırmak. Kayıt olur olmaz koşucu isim ve iletişim bilgilerini [email protected] adresine göndermek.

Vakıf yararına koşmak isteyenler bu yıl "Sen Koştukça Kadınlar Yoksulluğa Karşı Güçlenecek" yazılı tişörtlerle koşacak. Amaç KEDV’in çalışmalarını görünür kılmak, desteklenmesini sağlamak. Şu ana kadar kayıt yaptıran kadın sayısı 60.

Taksim Meydanı, Beşiktaş Meydanı, Şirinevler Meydanı, İBB Saraçhane Binası ile Sporistanbul Tesisleri önündeki stantlarda da kayıt yaptırabilirsiniz.

Maraton günü çattığında ise kadınlar saat 09.30'da Altunizade 10k başlangıcında buluşacak. 10 km’lik koşuyu Eminönü’nde sonlandıracak.

Öne Çıkanlar