Kadına bıçaklı saldırıyı kadın muhabir önledi

Kadına bıçaklı saldırıyı kadın muhabir önledi
Bir süre birlikte yaşadığı erkek tarafından bıçak zoruyla taksiye bindirilip, kaçırılmaya çalışılan kadını, olay yerinden geçen DHA muhabiri kurtardı.

Bursa'da yaşayan, S.K. (26), 7 yıl önce tanıştığı ve 5 yıldır birlikte yaşadığı, 2 çocuğunun babası Tolgahan Toktaş'ı (25), gördüğü şiddet nedeniyle terk etmeye karar verdi.

Çocuklarını, Tolgahan Toktaş'ın annesine bırakan S.K., cep telefonu numarasını değiştirip, Nilüfer'deki Görükle Mahallesi'nde bir evde yaşamaya başladı. Bir süre sonra S.K.'nin oturduğu evi öğrenen Toktaş, kadını rahatsız etmeye başladı. S.K., polise gidip, şikayetçi oldu. Bunun üzerine savcılık, Tolgahan Toktaş hakkında, uzaklaştırma kararı verdi.

KADINI BIÇAK ZORUYLA TAKSİYE BİNDİRDİ

Uzaklaştırma kararına rağmen, dün saat 14.00 sıralarında Görükle Mahallesi'ne giden Toktaş, S.K.'nin evine zorla girdi. Burada ikili arasında tartışma çıktı. Toktaş, darbettiği S.K.'yi mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile tehdit edip, taksiye bindirdi. Taksi sürücüsüne annesinin Akçağlayan Mahallesi’ndeki adresini tarif eden Toktaş, söz konusu adrese gelince, S.K.'yi indirmeye çalıştı. S.K. direnince, ikili arasında yeniden tartışma çıktı. 

DHA MUHABİRLERİ SALDIRGANIN BIÇAĞINI ALDI

Bu sırada caddeden geçen DHA muhabiri Derya Evren ve kameraman İsmail Hakkı Seymen, Toktaş'ın belindeki bıçağı fark etti. Bunun üzerine otomobillerinden inip, olaya müdahale eden muhabirlerden Derya Evren, önce S.K.'yi taksiden indirdi, ardından da Toktaş'ın belindeki bıçağı aldı. Bu sırada İsmail Hakkı Seymen de yaşananları görüntüledi. Evren, Tolgahan T.'nin zarar vermesini engellemek için S.K.'yi kendi kullandıkları otomobile bindirdi.

GÖRÜNTÜLENDİĞİNİ ANLAYINCA TEHDİT ETTİ

Görüntülendiğini fark eden Toktaş, kameraman İsmail Hakkı Seymen'e, "Bak senin ayaklarını kırarım diyorum anlamıyor musun?" diyerek tehditler yağdırdı.

Olayı görenlerin ihbarı üzerine kısa sürede adrese gelen polis, başka suçtan aranması olduğu öğrenilen Tolgahan Toktaş'ı gözaltına aldı. Derya Evren, saldırganın belinden aldığı ekmek bıçağını görevlilere teslim etti. Taraflar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

'7 KEZ ŞİKAYET ETTİM '

Olaydan sonra başından geçenleri anlatan S.K., daha önce darbedildiği için 7 kez şikayetçi olduğunu vurgulayarak, "Ancak 7 kere de sadece ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Hiçbir davası bile görülmedi. Sadece uzlaştırmacılarla görüşülüp dosyalar kapatıldı fakat ben bu süre içinde sürekli darbedilmeye, sürekli tehdit edilmeye, sürekli hakarete maruz kalmaya devam ettim. En son bugün defalarca değiştirdiğim adresime ve defalarca değiştirdiğim telefona ulaşarak evime zorla girdi ve beni darbetti. Beni taciz etmeye çalıştı ve bıçakla tehdit ederek taksiye bindirdi. Taksiden kaçmaya çalışırken basın mensuplarının yardımıyla elinden kurtuldum. Kurtulduğumda yüzüm, gözüm morarmış haldeydi. Parmağım ve burnum kırık, alnımda, gözümde aşırı derecede morluklar var" dedi. 

'BUGÜN DEĞİL AMA BİR GÜN SENİ MUTLAKA ÖLDÜRECEĞİM'

"Bu benim ilk darbedilişim ve ölüm tehditleri alışım değil" diyen S.K., can güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade ederek, "Gerek mesaj yoluyla gerekse kapılarımı kırarak geldiği evimde, 'Bugün değil ama bir gün seni mutlaka öldüreceğim' diyerek tehditler yağdırıyor. Yetkililerden artık buna 'dur' demelerini rica ediyorum. Çünkü, bir kadına yardım edilmesi için o kadının illa ölmesi gerekmiyor. Ben ölmeden bana yardım edin çünkü benim biri boşandığım ilk eşimden olmak üzere 3 çocuğum var. Bu çocuklar annesiz kalsın istemiyorum. Ben annesiz babasız büyüdüm. Yuvada büyüdüm. Bu yüzden çocuklarım da aynı acıyı çeksin istemiyorum. Yetkililere yalvarıyorum bize yardım etsinler. Bu adamın tutuklanması için ne gerekiyorsa yapılsın çünkü benim can güvenliğim yok, can güvenliğim tehlikede" diye konuştu.

ŞÜPHELİ 6 SUÇTAN TUTUKLANDI

Polisteki sorgulaması tamamlanan Tolgahan Toktaş, bugün öğle saatlerinde polisler tarafından 6 suçtan adliyeye çıkartıldı. Toktaş, 'kasten adam yaralamak', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'silahla tehdit' ve 'uzaklaştırma kararına muhalefet' suçlarından tutuklandı. Tolgahan Toktaş çevaevine götürülürken basın mensuplarının, "Pişman mısın? " sorusu üzerine "İnşallah senin de başına gelir, çoluğa çocuğa karış" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar