Kalın: S-400'ler NATO savunma sistemine entegre edilmeyecek

Kalın: S-400'ler NATO savunma sistemine entegre edilmeyecek
‘Türkiye ve ABD'yi bölen 3 önemli konu; ABD'nin PYD/YPG'ye desteği, S-400'ler ve CAATSA yaptırımları.’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile gerilime neden olan S-400’lere dair "S-400'ler NATO savunma sistemine entegre edilmeyecek" açıklamasını yaptı.

"Biden yönetimiyle iyi bir başlangıç yaptık" diyen Kalın, "Muhakkak iki Başkan görüşecektir. Türkiye ve ABD'yi bölen 3 önemli konu; ABD'nin PYD/YPG'ye desteği, S-400'ler ve CAATSA yaptırımları" ifadelerini kullandı.

ABD İLE ÖNEMLİ BİR ANLAŞMAZLIK KONUSU

Kalın, ABD’nin YPG’ye desteği konusunda "ABD destek politikasını sürdürecek gibi görünüyor. Bu, ABD yönetimiyle önemli bir anlaşmazlık konusu" dedi.  

Kalın, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD ile yaşanan gerilime ilişkin olarak ise "S-400 kararı Türkiye'de bir gecede alınmadı. S-400'ler NATO savunma sistemine entegre edilmeyecek" ifadesini kullandı.

Kalın, Rusya ile ilişkiler konusunda ise şunları söyledi:

"Her konuda anlaşıyor değiliz ama yapıcı diyalog devam ediyor. İkinci S-400 paketiyle ilgili süreç devam ediyor ve hepsi aynı sürecin parçası."

AB İLE İLİŞKİLER

Kalın, Avrupa Birliği ile ilişkilerde ‘çok yapıcı ivme yakalandığını ve ilişkilerin daha da ilerleyeceğini’ belirterek, "Biz bütün alanlarda ilerleme kaydedebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Mısır ve Körfez ülkeleri ile yeni bir sayfa açılabileceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar