Kanal İstanbul ile ilgili ilginç iddia: İbre Çinli şirkete kaydı

Kanal İstanbul ile ilgili ilginç iddia: İbre Çinli şirkete kaydı
İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul ihalesinin yılın son çeyreğinde yapılacağını ve ihalede ibrenin Kalyon'un Çinli şirket ile oluşturacağı konsorsiyuma kaydığını söyledi.

ARTI GERÇEK - CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, çarpıcı bir iddiada bulunarak, tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul projesinin ihalesinin yılın son çeyreğinde yapılacağını ve ihalede ibrenin Kalyon'un Çinli şirket ile oluşturacağı konsorsiyuma kaydığını dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile hükümeti karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ihalenin tarihini açıklayarak Çinli firmanın katılacağı konsorsiyumun ön plana çıktığını dile getirdi.

KALYON VE ÇİNLİ FİRMA KONSORSİYUM OLUŞTURACAK

Ataman, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"Gary Lineker'in futbol ile ilgili bir sözü vardı Futbol, 22 kişi ile 90 dakika oynanan, sonunda Almanların kazandığı bir oyundur diye... Mega projeler için de ben diyorum ki, çılgın diye adlandırılan sonunda yine tanıdık müteahhitlerin aldığı inşaat işleridir.

Kanal İstandabul'da ibre yine Çin'e kaydı. Kalyon İnşaat ile Çinli CCC (China Communications Construction Company) ihale için konsorsiyum oluşturacak. İhale yılın son çeyreğinde."

Öne Çıkanlar