'Karaman Cezaevi'nde bir kişi koğuş arkadaşlarına moral veriyor diye 27 aydır hücrede tutuluyor'

'Karaman Cezaevi'nde bir kişi koğuş arkadaşlarına moral veriyor diye 27 aydır hücrede tutuluyor'
HDP Kocaeli Milletvekili ve hak savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'de yaşanan hak ihlallerini Meclis'te yaptığı açıklamalarla dile getirdi.

ARTI GERÇEK - Bugüne kadar başta cezaevlerinde yaşanan bir çok insan hakları ihlallerini ve kadına yönelik şiddeti gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve hak savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla hak ihlaline uğrayanların sesi olmaya devam ediyor.

ARKADAŞLARINA MORAL VERDİĞİ İÇİN 27 AYDIR HÜCREDE TUTULUYOR

Karaman Cezaevi’nde normal koğuşta kalan Ahmet Aydın adlı bir mahpusun 'koğuş arkadaşlarına moral veriliyor' gerekçesiyle 27 aydır hücrede tutulduğunu belirten Gergerlioğlu, hücrede tutulan Seyit Ahmet Aydın’ın günde 50 dakika avluya çıkılmasına izin verildiğini açıkladı.

CEZAEVLERİNDEN KÖTÜ YEMEK ŞİKAYETLERİ YÜKSELİYOR

Art arda paylaştığı mesajlarla hak ihlallerine uğrayanların sesini duyuran Gergerlioğlu, Elazığ Kadın Kapalı Cezaevinde özellikle tahliyelerden sonra kötü yemek şikayetleri olduğunu, Malatya, Maraş, Tekirdağ ve Bandırma cezaevlerinde de aynı şikayetlerin olduğunu belirtti.

'AYRIM YAPMADAN İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUZ'

Kadına yönelik tüm saldırıları eleştiridiklerini belirten HDP Milletvekili Gergerlioğlu, mesajında "Bu Başak Demirtaş’a da olsa aynısı Esra Albayrak’a da olsa aynısı. Kadına yönelik tüm saldırılar, tüm cinsiyetçi küfürler ayaklarımızın altındadır ve bunları yapanlar cezalandırılmalıdır. Ayrım yapmadan insan hakları savunucusuyuz!" ifadelerine yer verdi.

YÜKSEL DİRENİŞİNİ SÜRDÜRENLERE YAPILAN SALDIRILAR DA GÜNDEMİNDEYDİ

Ankara, Yüksel Caddesinde OHAL KHK'leriyle mesleklerinden uzaklaştırıldıkları için 'İşimi istiyorum' eylemi yapan Nazan Bozkurt ve Alev Şahin'e uygulanan devlet şiddetini de gündeme getiren HDP milletvekili ve hak savunucusu Gergerlioğlu, zulme uğrayan herkesin yanında olduklarını ifade etti:

 "Nazan Bozkurt, Yüksel Direnişi’ni devam ettiren kardeşlerimizden birisi ve her yaptığı eylemde ağır bir şekilde darp ediliyor, öncesinde elmacık kemiği kırılan, şikayet ettiği halde o kişiler hakkında işlem yapılmadı. Alev Şahin’in de yanındayız zulme uğrayan herkesin yanındayız!"

Öne Çıkanlar