Karamollaoğlu, Şenyaşar ailesiyle görüştü

Karamollaoğlu, Şenyaşar ailesiyle görüştü
Temel Karamollaoğlu, Adalet Nöbetini kesintisiz sürdüren Şenyaşar ailesiyle görüşerek, 'Olayı biliyoruz. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir gün adalet tecelli eder' dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Adalet Nöbeti 265'inci gününde sürüyor. Partisinin 6’ncı Urfa İl Kongresine karılmak için Urfa’da bulunan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, nöbet eylemini 9 Mart tarihinden bu yana sürdüren anne ve oğluyla görüştü. Kentte bulunan bir Alış veriş merkezinin konferans salonunda gerçekleşen görüşmede, Ferit Şenyaşar 3 yıl 5 aydır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair bilgilendirmede bulundu. 

Hukuki destek talepleri kapsamında geçen yıl Ankara’da Saadet Partisi Genel Merkezini de ziyaret ettiklerini hatırlatan Şenyaşar, "Aradan geçen zamanda hukuki anlamda bir arpa boyu yol almadık. Bakan Fakıbaba ailemizin bir suçunun olmadığını söyledi. Bizim ‘terör’ ile bir bağlantımız olmadığını söyledi. Katliamı yapan milletvekilinin (İbrahim Halil Yıldız) arkasından Cumhurbaşkanı olduğu için savcılar bizden kaçıyor. Dosyaya bakan 9 savcı değişti. Adliyeye girdiğimizde başsavcı dahil bizden kaçıyor. Hukuki olarak bize verecekleri bir şeyleri yok. Biz sizden yardım istiyoruz" diye konuştu. 

Anne Emine Şenyaşar hakkında İbrahim Halil Yıldız’a "hakaret" ettiği gerekçesiyle dava açıldığını hatırlatan Şenyaşar, "Katliamı yapanlar ile ilgili bir dava yok ancak annem hakkında dava var ve en üst sınırdan cezalandırma istiyorlar" ifadelerini kullandı. 

‘OLAYI BİLİYORUZ’

Karamollaoğlu ise, yaşananları dile getirdiklerini belirterek, "Sadece bulunduğumuz yerlerden yaşananları dile getirebiliyoruz. Onun ötesine de geçemiyoruz. Olayı biliyoruz. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir gün adalet gelir. İnşallah bir gün adalet tecelli eder" dedi.

Anne Emine Şenyaşar, adaletsizliğe dayanacak gücü kalmadığını belirterek "Ailemi bitirdiler, oğlum tutuklandı. Bize yardım edin" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar