Kasımda 39 kadın katledildi

Kasımda 39 kadın katledildi
Yılın ilk 11 ayında en az 430 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

ARTI GERÇEK-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kasım ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Buna göre 39 kadın kasım ayında erkekler tarafından öldürüldü. Platformun verilerine göre 2019’un ilk 11 ayında ise en az 430 kadın katledildi.

Kasım’da kadın cinayetlerinin 11’i "şüpheli ölüm" olarak kaydedilirken, 19 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi. 4 kadın ekonomik bahaneyle katledilirken, 5 kadın boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair kararlar yüzünden öldürüldü.

Kadın cinayetlerinin kasım ayındaki illere göre verileri şöyle:
Erkekler tarafından öldürülen 39  kadının isimleri ise şöyle:

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Kasım ayında öldürülen 39 kadının 11’inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 11’i evli oldukları erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü babası, 3’ü akraba/tanıdık, 2’si oğlu, 1’i kardeşi, 4’ü birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınlardan 13’ünün ateşli silahlarla, 8’i kesici aletle, 5’i darp edilerek, 3’ü kimyasal madde ile, 3’ü yüksekten düşerek, 1’i boğularak ve 1’i de hem kimyasal madde ve yüksekten düşerek öldürüldü. ne 5 kadının ise nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 30’u evinde, 1’i arabada, 1’i markette, 2’si sokakta öldürüldü. Öldürülen kadınların 2’sinin ormanda, 1’inin sahilde cansız bedenleri bulundu. 2 kadının ise nerede öldürüldüğü belirlenemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar