Kavala'dan casusluk iddiasına cevap: Önceki suçlamalardan daha saçma

Kavala'dan casusluk iddiasına cevap: Önceki suçlamalardan daha saçma
'Tukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü'.

"Casusluk" suçlaması ile bir kez daha tutuklanan cezaevindeki Osman Kavala, suçlamalara yanıt verdi. Kavala, "Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir" dedi.

Gezi Parkı davasından beraat ettikten sonra hakkında "darbeye teşebbüs" iddiasıyla yeniden tutuklama kararı çıkarılan Osman Kavala, tahliye için gerekli 2 yıl tutukluluk süresinin bitimindan hemen sonra hakkında bu kez "casusuluk" iddiasıyla yeniden tutuklama kararı verilmesine dair açıklama yaptı.

Son suçlamayı "öncekilerden daha da saçma" olarak niteleyen Kavala, normal karşılanması halinde bu tutumun ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacağına dikkat çekti.

Kavala’nın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle: "Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır. Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir. Normal karşılanması halinde bu davranış, ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacaktır." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar