Kenan Behzat Sharpe, Kulüp dizisinin politik unsurlarını inceledi

Kenan Behzat Sharpe, Kulüp dizisinin politik unsurlarını inceledi
Kenan Behzat Sharpe, Kulüp dizisi üzerine hazırladığı yazı dizisinin üçüncü bölümünü yayımladı.

Kenan Behzat Sharpe, Netflix'de yayıma giren Kulup dizisi üzerine bir yazı dizisi başlattı. ilk iki bölümünü daha önce yayımlayan Sharpe, yazının 3'üncü bölümünğ ise bugün yayımladı. Sharpe, yazının 3'ncü ve son bölümü olan "Nostaljiden Fazlası: Sınıf ve Seçilmiş Aile"de dizinin diğer politik unsurlarını, özellikle farklı gruplar (yoksul Yahudiler ve yoksul Müslümanlar veya azınlıklar ve kuir karakterler) arasındaki dayanışmayı tasavvur etme şeklini incelediğini belirtti.

Bazı milliyetçi kesimlerin dizinin tepki gösterdiğini de dile getiren Sharpe, "Kulüp’ün Müslümanları ‘kötü adam’ olarak gösterdiğini iddia ederek sosyal medyada diziye olan tepkilerini dile getirmeye başladılar bile" ifadelerini kullandı. Sharpe incelemesinde konuya dair şu ifadeleri kullanıyor. "dizi iyi azınlık–kötü Türk ikiliğine yaslanmak yerine, iyi ve kötü karakterler arasındaki temel ayrımı sınıfsal bir yerden kuruyor."

Sharpe, Türkiyeli erkeklerin gayrimüslim kadınlarla ilişkilenme şeklindeki çarpıklığı Fıstık İsmet karekteri üzerinden üzerine düşünmemize vesile olduğunu belirtiyor.

Sharpe'nin inceleme yazısının son cümleleri ise şöyle:

"Kulüp bize diyor ki bu türden bağlar veya dayanışmalar geliştirebilirsek ve başkalarına yapılan haksızlıklarına bunlar kendi başımıza gelmişçesine ses çıkarabilirsek, işte o zaman geçmişi nostaljiyle kutsamak yerine onunla yüzleşmenin bir yolunu bulabiliriz. Böylesi bir yüzleşmeyi ve bugün hep birlikte farklı bir anlatı inşa edebilmeyi tahayyül etmek, ancak geçmişle ilgili açıkça ve yüksek sesle konuşmakla mümkün olur. Kulüp’ün sesi her şeyden önce budur."

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Öne Çıkanlar