KHK’li Nazan Bozkurt’a 281 bin liralık haciz

KHK’li Nazan Bozkurt’a 281 bin liralık haciz
KHK ile işinden ihraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eylemleri yapan Bozkurt, Vergi Dairesi’ne itirazda bulunacak.

Ankara Yüksel Caddesi’nde "işimi istiyorum" eylemi yapan isimlerden biri olan KHK’li Nazan Bozkurt’un banka hesabına haciz kondu. Vergi Dairesi’nin iki ayrı haciz bildirisi ile toplam 281 bin 330 liralık borç çıkarıldı.

Hacze gerekçe olarak, basın açıklamaları gösterildi.

BOZKURT: 700 ADET CEZAYI İPTAL ETTİRMİŞTİM

Bianet’ten Ayça Söylemez‘e konuşan Bozkurt, polisin kestiği bu cezaların farklı başvurular sonucu idare mahkemelerince iptal edildiğini söyledi: "700 adet cezayı çeşitli mahkemelerde iptal ettirmiştim. Fakat vergi dairesi yine de banka hesabıma haciz koydu." Nazan Bozkurt, iptal ettirdiğine dair mahkeme kararlarıyla birlikte Vergi Dairesi’ne itirazda bulunacak.

NE OLMUŞTU? 

Nazan Bozkurt 23 Ocak 2017 tarih ve 29957 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkındaki 683 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Nüfus Müdürlüğündeki görevinden çıkartıldı. Sonrasında Yüksel Caddesi’ndeki "İşimi geri istiyorum" eylemlerine katıldı.

Hukuki yollardan itirazını da dile getiren Bozkurt, işine dönebilmek için OHAL Komisyonu’na itiraz etti. OHAL Komisyonu ise ihraç edilmesinin ardından yaptığı eylemlere ve bu eylemlerle ilgili açılan soruşturmalara dayanarak Bozkurt’un ihracının haklı olduğuna hükmetti.

Öne Çıkanlar