Kılıçdaroğlu: Sözcü'ye yapılan, Türkiye'ye yapılmıştır

Kılıçdaroğlu: Sözcü'ye yapılan, Türkiye'ye yapılmıştır
Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, hakkında gözaltı kararı olduğu söylenen Sözcü'nün imtiyaz sahibi Akbay ve muhabiri Ulu'dan da açıklamalar geldi.

HABER MERKEZİ - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sözcü'ye yapılan operasyona ilişkin görüştüklerini söyledi. Tanal Kılıçdaroğlu'nun, "Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Sözcü'ye yapılan operasyon Türkiye'ye yapılmış operasyondur" ifadesini kullandığını dile getirdi.

'BU NASIL FİRARİLİK'

Yandaş medyanın "firarda" dediği Sözcü gazetesinin İmtiyaz Sahibi Burak Akbay yapılan operasyona dair konuştu. Akbay, "Referandum öncesi her Türk vatandaşı gibi oyumu kullanmak için Londra'dan İstanbul'a dönüp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Yani Türkiye'deydim... Referandumun ardından anneannem vefat etti. Yine Türkiye'ye geldim. Bu nasıl firarilik, anlamak mümkün değil" dedi.

Akbay açıklamasında şunlara yer verdi; "Büyük kurtarıcımız, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e ve onun çok sevgili annesine bile insafsızca dil uzatıldığı şu günlerde bana bu yapılanlar çok normal… Türkiye'nin en çok satan gazetesinin sahibi, sadece doğruları duyurmaya gönül vermiş bir ekibin ferdi olduğum için beni hedefe koydular. Biliyorum, doğru ve dürüst gazetecilik yaptığım için hedefteyim. Savcının firari olduğum yolundaki açıklaması ise tam bir skandal. Referandum öncesi her Türk vatandaşı gibi oyumu kullanmak için Londra'dan İstanbul'a dönüp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Yani Türkiye'deydim… Referandumun ardından anneannem vefat etti. Yine Türkiye'ye geldim. Bu nasıl firarilik, anlamak mümkün değil."

'BEN DE BASINDAN ÖĞRENDİM'

Operasyonda adı geçen İzmir Muhabiri Gökmen Ulu ise evinin önünde gazeticilere açıklama yaptı. Ulu, şunları söyledi:

"Bu konuda bize ulaşan hiçbir şey yok. Ben de basından öğrendim, bekliyorum. Şu an evdeyim. Gelen giden yok. Avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı tertemiz yaşayan tertemiz ölecek olan gazeteciyiz. Gazetecilik suç değildir. Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında biz gazeteciler olarak bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı insanlar haklarında çıkan kararları haberleri yoktu" dedi.

Öne Çıkanlar