Kılıçdaroğlu: Varlık şirketlerine borçlarınızı ödemeyin, onlarla ben konuşacağım

Kılıçdaroğlu: Varlık şirketlerine borçlarınızı ödemeyin, onlarla ben konuşacağım
CHP Lideri, banka borcu varlık şirketlerine devredilen yurttaşlara seslendi, "Sizi tehdit edecekler sakın ödemeyin, seçimden sonra bunlarla ben konuşacağım" dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir mesaj paylaştı. 

Videonun başında iktidarın faiz indirme politikasını eleştirdi. Bu politika sonucunda halkın sefalete sürüklendiğini vurguladı ve şöyle dedi:

"Faiz arttıran ülkeler yatırımcıları dolayısıyla dövizi ülkelerine çağırıyor. faiz arttıran ülkeler de yatırımı ve dövize "gelme demiş oluyorlar.  Dışarıdan elen ve zaruri olan dövize ulaşmamızı bizzat merkez bankası zorlaştırıyor. yani dövizi kıt hale getiriyor.TL düşüyor, döviz artıyor. Sonra Merkez Bankası, ilan ettiği düşük fazi oranıyla bankalara kredi veriyor. Veriyor da piyasada yatırımcı kıtlığı oluştuğu için para diğer ülkelere yönelmiş oluyor. Piyasada kıt olan her ürünün fiyatı artar ya kredi de bir ürün onun da fiyatı artıyor. Banka da ucuza aldığı krediyi size piyasa şartlarına satıyor. Sonuç, banklar için yüzde 400 kar artışı, sizin için sefalet"

"ONLARLA BEN KONUŞACAĞIM; ÖDEMEYİN"

Yurttaşların ödeyemediği kredi borçlarını 'tefeci' olarak nitelendirdiği varlık şirketlerine devrettiğini belirten CHP Lideri, varlık şirketlerini ve bu nlara borçları devreden bankaları sert sözlerle eleştirdi. 

"Benim derdim sadece bu saray iktidarı ile değil, benim derdim halkı fakirleştiren herkesledir" diyen Kılıçdaroğlu, videonun sonunda yurttaşlara varlık şirketlerine olan borçlarını ödememe çağrısı yaptı: 

"Sevgili halkım bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size ve ailenize zarflar gönderecekler, tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar engerekjre ve çiyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra oturup ben konuşacağım. Ödemeyin" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar