Kimyasal silahla yaralandığından şüphelenilen çocuğun tedavisi Erbil'de yapılacak

Kimyasal silahla yaralandığından şüphelenilen çocuğun tedavisi Erbil'de yapılacak
Kuzey Suriye'nin Tel Temir kasabasındaki hastaneye getirilen 13 yaşındaki çocuğun vücudunda bulunan yanıkların diğer yaralıların hiçbirine benzemediğine dikkat çekiliyor.

İngiliz The Times gazetesi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği askeri harekatta bazı noktalarda uluslararası anlaşmalarca yasaklanmış fosfor bombası kullanmış olabileceğini öne sürmüştü. Gazete, Kuzey Suriye'nin güneyinde yer alan, Tel Temir kasabasındaki hastaneye getirilen 13 yaşındaki çocuğun vücudunda bulunan yanıkların diğer yaralıların hiçbirine benzemediğine dikkat çekmişti. 

Acılar içinde kıvanan ve hastane personelinin ancak morfin vererek kısa bir süre teskin olmasını sağladığı çocuğun daha donanımlı bir hastanede tedavi görmezse hayatını kaybedebileceği belirtiliyordu.

Mihemed Hemîd isimli o çocuk tedavi için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e götürülecek.
Rûdaw'ın bildirdiğine göre, Mihemed Hemîd'in babası hastanede bulundukları sırada, Barzani Vakfı tarafından telefonla arandığını ve eğer Muhammed'i sınır bölgesine getirebilirlerse çocuğu oradan alarak Erbil'de tedavisini üstlenebileceklerini söylediklerini aktardı. 

Kimyasal silah uzmanı Hamish de Bretton-Gordon, The Times gazetesine Mihemed Hemîd'in fotoğraflarını inceledikten sonra yanığa büyük ihtimalle, kimyasal silah kategorisindeki beyaz fosforun sebep olduğunu söylemişti.

    

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar