Kırıkkale Cezaevi’nde 100'e yakın tutuklu sevk edildi

Kırıkkale Cezaevi’nde 100'e yakın tutuklu sevk edildi
Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Hekim Sungur ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 100’e yakın tutuklunun sevk edildiğini ve cezaevi duvarlarının yıkıldığı bilgisini paylaştı.

Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde son bir haftada 100’e yakın tutuklu farklı cezaevlerine istemleri dışında sevk edildi.

Kırıkkale Cezaevi’nde kalan Hakim Sungur (24) babası Sadık Sungur ile yaptığı telefon görüşmesinde, tutukluların sevk edildiğini ve özel harekat polisleri ve jandarma tarafından cezaevinin duvarlarının yıkıldığını aktardı. 

Sungur, oğlunun son günlerde 100’e yakın tutuklunun başka cezaevine sevk edildiğini ve sevklerden sonra koğuşta tek başına kaldığını aktardığını söyledi. Baba Sungur, "Oğlum bana cezaevinde sevklerden sonra cezaevindeki diğer koğuşların duvarları özel harekat polisleri, Jandarma ve gardiyanlar tarafından yıkıldığını söyledi. Oğlum da tutukluların neden sevk edildiğini ve duvarların neden yıkıldığını bilmiyordu. Oğlum çok endişeliydi. Bir günde 2 defa koğuşunun basıldığını söyledi" dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRECEKLER'

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre kamuoyuna ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunan baba Sungur, "Bu yaşanılanlara karşı herkesin sorumluluk alıp buna karşı ses çıkarması gerekiyor. Oğlumun hayatından endişeliyim. Sabah kendisiyle konuştuğumdan beri yerimde duramıyorum. Çocuklarımızı öldürecekler. Bir an önce bir şeylerin yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Telefonla ulaşmaya çalıştığımız cezaevinin telefonları ise sürekli meşgul çaldı.

Öne Çıkanlar