Kızılhaç: LGBTİ'leri hedef alan Kerem Kınık'ın görüşleri bizi temsil etmiyor

Kızılhaç: LGBTİ'leri hedef alan Kerem Kınık'ın görüşleri bizi temsil etmiyor
Kızılay Başkanı ve Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonları Başkan Yardımcısı Kerem Kınık'ın, LGBTİ'leri hedef alan 'İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz' sözlerine cevap verildi.

Kızılay Başkanı ve Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonları Başkan Yardımcısı Kerem Kınık Twitter hesabından LGBTİ+ Onur Haftası'na atıfta bulunarak, "İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz." mesajını paylaştı.

Kerem Kınık'ın bu sözlerine tepki gösteren Uluslararası Kızılhaç Komitesi (IFRC) ise, homofobi ve nefret söylemlerini kınadıklarını belirterek, Kınık'ın ifade ettiği rencide edici görüşlerin kurumlarını temsil etmediğini duyurdu. 

"BİR SONRAKİ HAMLEMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

IFRC açıklamasında, her türlü homofobi ve nefret söylemini yasaklayan kurallara sahip olduklarını vurgulanarak, "Dr. Kerem Kınık da dahil olmak üzere tüm personel ve temsilciler bu kurallara bağlıdı. Dr. Kerem Kınık'ın dile getirdiği görüşler IFRC'nin görüşlerini temsil etmemektedir. Bu ifadeler hem yanlış hem de hepimizi rencide ediyor. Bizler homofobi ve nefret söyleminin her türünü kınıyoruz ve de dünyanın dört bir yanında LGBTİ+ topluluklarıyla dayanışma içindeyiz. IFRC'nin her tür homofobi, nefret söylemi ya da önyargıyı yasaklayan ve başkan yardımcısı dahil tüm çalışan ve temsilciler için bağlayıcı olan bir etik kuralı bulunmaktadır. Bir sonraki hamlemizi de değerlendirmekteyiz." denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a destek vererek, "LGBTİ propagandasının ifade özgürlüğü için büyük tehdit oluşturduğunu öne sürdü ve "@ifrc hayatını dünyanın her yanında çocukları korumaya adamış @drkerem'i hedef alan saldırıya ortak oldu. Susturulmayacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar