Komedyenlerin gündeminde de faizler var: Bankalar bildiğini okuyor gibi

Komedyenlerin gündeminde de faizler var: Bankalar bildiğini okuyor gibi
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Merkez Bankası'nın faizi düşürmesine rağmen bankaların faiz oranlarını yüksek tuttuğunu ifade ederek duruma tepki gösterdi.

ARTI GERÇEK - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 16 Aralık’ta gerçekleştirdiği Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında faiz kararını açıklamış, politika faizini 1 puan indirerek politika faizini yüzde 14'e çekmişti.

Son dönemde yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Merkez Bankası’nın faizi 14’e indirmesine rağmen bankaların faiz oranını yüksek tuttuğunu açıklayarak tepki gösterdi. 

MERKEZ BANKASI BİR KENDİ İNDİRİYOR, BANKALAR BİLDİĞİNİ OKUYOR

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gökbakar, "Faizlerin yüzde 14 e indiği falan yok bu arada. Bankalar bildiğini okuyor gibi" dedi.

Gökbakar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Faizlerin yüzde 14'e indiği falan yok bu arada. Bugün bankalardan 32 gün yüzde 19 ve yüzde 19.25 gibi fiyatlar almış bizim muhasebe. Kur korumalı da ise yüzde 17. Yani Merkez Bankası faizi indiriyor ama bir tek kendi indiriyor herhalde? Bankalar bildiğini okuyor gibi. Bu niye böyle sizce değerli ekonomistler?"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dün düzenlediği ihalede basit faiz yüzde 23,86, bileşik faiz yüzde 23,76 oldu. Bankalarda ise faizler hem mevduat hem de kredi oranlarında yüksek seyrediyor

FAİZ 14'E İNDİRİLMİŞ, YENİ BİR DÖNEME GEÇİLMİŞTİ

Öte yandan Türkiye, ekonomide yeni bir döneme girdi. Kurdaki yükselişin ardından ekonomide yeni önlem paketi açıklanmış, dövize endeksli TL mevduat sistemiyle doların hızla düşmesi sağlanmıştı. Merkez Bankası da 16 Aralık’ta açıkladığı karar ile faiz oranını yüzde 15'ten yüzde 14’e indirmişti.

Öne Çıkanlar