Korucuların istifasını yalanlayan MHP’li başkanın korucu çocukları da istifa etti

Korucuların istifasını yalanlayan MHP’li başkanın korucu çocukları da istifa etti
Derik’te düğün basan jandarmanın kadınları taciz etmesi sonrası istifa eden 21 korucu ikna edilemedi. Korucuların istifa haberini yalanlayan MHP İlçe Başkanı’nın oğulları da istifa etti.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Mensûrî (Bozbayır) köyünde 18 Eylül’de Metînan aşireti üyeleri tarafından jandarmadan izin alınarak, düzenlenen bir düğüne, gece saatlerinde jandarma tarafından Coronavirus (Covid-19) gerekçesiyle baskın yapılmıştı. Baskında jandarmanın kadınların olduğu bölüme girerek fotoğraflarını çekmek suretiyle taciz ettiği belirtilmesi üzerine köylüler ayaklanarak, "korucular istifa" çağrısında bulunmuştu. 21 korucunun istifa haberini yalanlayan MHP Derik İlçe Başkanı’nın korucu olan 3 oğlu da istifa etti.

MA’dan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, tepkiler üzerine 2’si gönüllü 21 köy korucusu, Derik İlçe Jandarma Karakolu’na silahlarını teslim ederek, istifa etti. Korucuların istifalarını çekmeleri için yetkililer büyük çaba gösterdi. İkna edilemeyen korucuların istifa dilekçeleri kabul edildi.

İKNA EDEMEDİLER

Derik İlçe Kaymakamı Hicabi Aytemür ile Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin Valiliği yetkililerinin 2 gün boyunca korucuları istifalarından vazgeçirmek için gösterdiği yoğun çabalara rağmen korucular geri adım atmadı. Yaşananlar nedeniyle köylülerin jandarmaya tepkili olduğunu belirten korucular, köylülerin tepkilerini çekmemek için istifa etmekte kararlı olduklarını kaydetti. Yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine istifa dilekçesi sunan korucuların Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan (SGK) düşümleri yapıldı. Korucuların SGK düşümlerinde iş çıkışlarının gerekçesi "koruculuktan istifa etmek" olarak yer aldı.

KENDİ ÇOCUKLARI DA İSTİFA ETTİ

Korucuların istifa haberlerinin Mezopotamya Ajansı (MA) tarafından yayınlanmasının ardından Korucubaşı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Derik İlçe Başkanı Bahattin Temelli, haberleri yalanlarken şu açıklamalarda bulunmuştu: "Güvenlik korucularının görevlerinden istifa etmesi ile ilgili haber asılsızdır. Yalan haberi kınamak için tüm korucular toplandı." Ancak istifa eden korucular arasında Bahattin Temelli’nin korucu olan 3 çocuğunun da olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Düğün gününe ait güvenlik kamerası görüntülerinde de jandarmanın olayların yaşandığı bölgeden gelin ve damatla birlikte kadınların bulunduğu bölüme girdiği görülüyor. Görüntülerde jandarmanın gelişiyle birlikte kalabalığın sağa sola kaçıştığı ve bir izdiham olduğu görülürken, kalabalık kısa süre içinde dağılıyor. Ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan jandarma ile düğün sahipleri arasında tartışma yaşanırken, jandarmanın bir süre bölgede bekledikten sonra ayrıldığı görülüyor.

DÜĞÜN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Olaya dair düğün sahibi olan Cengiz Temelli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Düğünüme gelen misafirlerim, Derik halkından, akrabalarımdan, aşiret mensuplarından böyle bir tablo ile karşılaştığı için herkesten özür diliyorum. Böyle bir tabloyla karşılaşacağımı bilseydim düğün yapmazdım" diye belirtti.

Öne Çıkanlar